LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

William Spetz om hemliga kärleken till "Idol"-deltagaren

11 jul, 2017 
AvHanna Nilsson
Året var 2013 och skådespelaren och komikern William Spetz, 21, hade fastnat för en av årets Idol-deltagare. Nu berättar han om den kärleksfulla tiden i sitt Sommarprat i P1 - en tid han själv säger sig ha funnit ”mannen i sitt liv" i...
Annons

Det var många som inte blev speciellt förvånade när William Spetz, 21, valde att offentligt komma ut som homosexuell i våras. Han själv höll sin läggning hemlig för vänner fram till gymnasiet, men det var också under den här perioden som William blev kär för första gången. Och inte i vem som helst. Närmare bestämt i en av ”Idol”-deltagarna från 2013. Nu öppnar han upp om sina känslor:

– Det här kapitlet av mitt liv kallar jag ”halvåret jag ägnade att vara hopplöst förälskad i en Idol-deltagare, som jag skämt ut mig för på Twitter och som aldrig gillade mig tillbaka, säger han och fortsätter att förklara:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag gick andra året på gymnasiet och jag hade börjat komma underfund med att jag gillade killar, men jag hade knappt sagt det till någon. Bara mina närmaste vänner och det kändes tryggt, för att de hade också berättat hemligheter om sig själva. Jag menar bara att plötsligt var faktumet att jag inte var hetero inte alls så speciellt i min vänskapskrets längre.

William Spets är en av årets sommarpratare i P1.

Och det var när han började kolla på Idol på TV4 som han förstod att han var kär, även om han sedan ett tag förstått att det var killar han attraherades av. Romansen besvarades däremot inte riktigt såsom William hade hoppats i början:

Annons

– Mina känslor var obesvarade och han visste inte ens om att jag fanns.

Plötsligt började ”Idol”-deltagaren, som han dessutom inte vill nämna namnet på, att följa honom på Twitter, något William tog fasta på.

Erik Rapp, Elin Bergman och Kevin Walker tävlade i Idol 2013. I sitt sommarprat spelar han upp en av Erik Rapps låtar.

– Det är här den här historien går från att vara lite charmig till en rad destruktiva händelser. Jag skrev till ”Idol”-deltagaren ur chatten och det blev inte bra. Som ett tics i mänsklig form frågar jag honom bara om han har sett en massa tv-serier i desperat panik i att få kontakt, säger han i sitt prat och fortsätter:

– Han var allt jag inte var. Han vågade prata öppet om den han var. Jag var inte alls där än. Jag drömde om att bli skådespelare, men samtidigt var jag jätteosäker. Även om jag skämde ut mig är jag glad för den perioden. För det var först efter det jag kunde känna mig självklar också.

Kärleken för deltagaren resulterade i en mer självsäker William och idag står han för vem han är.

Sommar i P1 går nu att lyssna på i Sveriges Radio.

Foto: IBL

Annons