SVT-profilens känslofyllda ord om den obotliga cancern

SVT-profilens känslofyllda ord om den obotliga cancern

I går avled tragiskt SVT-profilen och tv-entreprenören Annie Wegelius efter en längre tids bröstcancersjukdom. Redan 2014 pratade hon – starkt och känslofyllt – kring sin obotliga sjukdom i ”Sommar i P1”.

”Drottningen av tv”, Annie Wegelius avled i går – 58 år ung – efter sviterna av obotlig bröstcancer.

Redan 2014 berättade den inflytelserika tv-profilen, som bland annat var programdirektör på SVT mellan 2007-2013, om den obotliga cancersjukdomen, som kom tillbaka, i ett känslofyllt sommarprat i P1.

– Framtiden har för mig alltid tett sig mer spännande än här och nu. Hur blir det då för mig vars framåtrörelse burits upp av ljuset vid horisonten när jag får reda på att jag inte borde ha någon större framtid att se fram emot?, sa Annie Wegelius i ”Sommar i P1”.

Annie presenterar, och intervjuar, årets julvärd 2011 – Kalle Moraeus.

Annie Wegelius pratade känslosamt om sin obotliga cancer i ”Sommar i P1” 2014.

Annie Wegelius fick hederspriset på Kristallen-galan 2016.

Annie Wegelius presenterar årets julvärd 2007.

Annie Wegelius 2016.

Annie Wegelius på presskonferens inför Kristallen-galan 2006.

Wegelius berättar i sommarpratat känslosamt och reflekterande om sin kamp mot sjukdomen, och att försöka se positivt på varje dag – trots vetskapen om sjukdomens ständiga närvaro.

– Jag har aldrig varit bra på matematik. Det är äntligen en fördel nu då devisen måste bli: Räkna inte dagarna, låt dagarna räknas!

Hon gav heller aldrig upp, hon tänkte att hon skulle vinna över cancern.

– Min sjukdom följer inte det manus som vi alla trodde skulle gälla. Just när jag äntligen börjat leva i lycka och harmoni får jag veta att mitt liv är i fara, säger hon och fortsätter.

– Jag väljer därför att fortsätta leva mitt liv på det sätt som jag alltid har gjort, oavsett i vilken roll det är – entreprenör, chef, mamma, partner, väninna, patient, nämligen med höjd blick och fokus på framåtrörelse och möjligheter.

En sann inspirationskälla in i det sista! 

LÄS OCKSÅ: SVT-profilen har gått bort – blev 58 år

LÄS OCKSÅ: Sambons tuffa beslut – tvingas sälja ”Loffes” livsverk

Foto: IBL, Stella

FRÅN FÖRSTASIDAN