TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

SVT-profilen har gått bort – blev 58 år

26 sep, 2017 
AvJoakim Almén
Den svenska tv-profilen och tidigare SVT-anställda Annie Wegelius har avlidit. Wegelius, som kallades för Sveriges tv-drottning och var programdirektör på SVT 2007-2013, blev 58 år gammal.
Annons

Annie Wegelius har gått bort uppger Expressen, hon blev 58 år gammal. Wegelius var med och startade TV3 1986 i London, och var kanalens allra första programchef. 1990 gick hon vidare i sin mediekarriär och startade det egna produktionsbolaget Wegelius Television. Mellan 2007 och 2013 hade hon det inflytelserika jobbet som programdirektör på SVT, och 2016 fick hon hederspriset på tv-galan Kristallen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

2014 pratade hon i ”Sommar i P1”, där hon berättade att hon fått tillbaka den cancer hon tidigare trott hon var frisk från. Hon berättade att cancern var obotlig och delade med sig av sina tankar kring det tragiska beskedet.

– Jag väljer därför att fortsätta leva mitt liv på det sätt som jag alltid har gjort, oavsett i vilken roll det är: entreprenör, chef, mamma, partner, väninna, patient, nämligen med höjd blick och fokus på framåtrörelse och möjligheter. Jag har aldrig varit bra på matematik. Det är äntligen en fördel nu då devisen måste bli: Räkna inte dagarna, låt dagarna räknas!, berättade hon i sitt känslofyllda sommarprat.

Robert Aschberg, 58, jobbade med Annie Wegelius på TV3.

– Det är oerhört sorgligt och många hade hoppats att hon skulle klara sjukdomen. Annie var smart, oerhört vänlig och trevlig att träffa. Hon har betytt oerhört mycket för hela tv-industri, säger han till Aftonbladet.

Foto: IBL, Stella

Annons