LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

SVT-profilen skiljer sig från frun – precis innan mästerskapet

15 nov, 2022 
Daniel Sörensen
Charles Thulin
SVT-profilen skiljer sig från frun.

Fotbolls-VM i Qatar startar på söndag och som vanligt är experten Daniel Nannskog, 48, på plats i SVT:s mästerskapsstudio.
Samtidigt går han igenom en svår tid rent privat då han och frun Marta, 45, har lämnat in en skilsmässoansökan.
– Det stämmer, säger han till Expressen.

Annons
Zlatans omtalade video med Silvio BerlusconiBrand logo
Zlatans omtalade video med Silvio Berlusconi

Daniel Nannskog hade en framgångsrik fotbollskarriär i både Sverige och Norge under slutet av 90-talet fram till 2010. Han representerade bland annat Malmö FF, Djurgårdens IF och Landskrona BoIS i hemlandet, men mest förknippad är han med norska laget Stabæk, där han gjorde över 100 mål på fem säsonger och blev en ikon.

När Nannskog och familjen flyttade hem från Norge fick han jobb som expert på SVT, där han varit i tio år.

– Med åldern har jag hittat det där lugnet. Jag har helt slutat att festa och dricka alkohol. Nu är jag där jag vill vara och kan stå för vem jag är. Bara att känna en njutning av att se en match på tv, åka med lillgrabben till hans träning eller se min dotter Maya uppträda. Jag gillar den jag är nu så himla mycket mer än den jag var förut, sa Nannskog 2019 till GP.

”Skilsmässan ska föregås av betänketid”

Med frun Marta Nannskog har han två tonårsbarn. Nannskog har också två döttrar i 20-årsåldern från en tidigare relation. Nu bekräftar han uppbrottet från frun för Expressen.

Annons

– Det stämmer, det kan jag bekräfta. Men jag vill inte kommunicera mer än så, säger han.

Paret lämnade in skilsmässopapprena till tingsrätten den 7 november. ”Skilsmässan ska föregås av betänketid”, står det i skilsmässoansökan. Detta med tanke på att paret har barn ihop.

De sitter i SVT:s VM-studio

Det kontroversiella mästerskapet i fotboll i Qatar inleds på söndag den 20 november. Öppningsmatchen spelas klockan 17.00 mellan hemmanationen Qatar och sydamerikanska Ecuador.

André Pops, Therese Strömberg och Daniel Nannskog spelar till vardags in Fotbollsstudion, när den allsvenska säsongen rullar på.
André Pops, Therese Strömberg och Daniel Nannskog spelar till vardags in Fotbollsstudion, när den allsvenska säsongen rullar på.

I SVT:s VM-studio kommer programledaren André Pops att bolla fotbollsfrågor och analysera matcherna ihop med Nannskog, Expressen-krönikören Therese Strömberg och ex-domaren Jonas Eriksson.

– Det är alltid lika kul att jobba med ”draken” Jonas Eriksson. Tillsammans med André och Therese i studion kan man verkligen inte önska ett bättre team under detta VM-slutspel, säger Nannskog till SVT.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Janne Danielsson JAD/SVT/TT

Annons