LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

SVT-profilen sa upp sig – efter kollegornas hårda hård: ”Skitsnack”

12 dec, 2022 
Gustav Motte
SVT-profilen Johan Kücükaslan berättar att han sa upp sig – efter kollegornas skitsnack på tv-kanalen.
SVT-profilen Johan Kücükaslan berättar att han sa upp sig – efter kollegornas skitsnack på tv-kanalen.
– Jag sade upp mig, för jag kände där och då att det inte var min grej. Det var en speciell redaktion, säger SVT-profilen, enligt Expressen.
Annons

Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentärenBrand logo
Ingemar Stenmark berättar om nya dokumentären

Han är en av sportjournalistikens största profiler. På SVT Sport Johan Kücükaslan, 40, blivit en riktig stjärna. Men nu avslöjar tv-profilen att misstrivdes på SVT till den grad att han sa upp sig. Historien utspelade sig för 7 år sedan.

Anledningen? ”Skitsnack”, avslöjar Johan Kücükaslan i podcasten Lundh.

– Det var mycket prat om att jag fick göra saker bara för att jag har invandrarbakgrund, säger Johan Kücükaslan i podcasten.

Under fotbolls-VM i Qatar har tv-tittarna blivit bekanta med Johan Kücükaslans ansikte. Men innan han dök upp i Qatar, så hoppade profilen runt bland sportredaktionerna i Sverige. Vissa anställningar blev längre än andra.

”Det var en speciell redaktion”

I podcasten ger han lyssnarna detaljerna till varför han hoppade sa upp sig.

Annons

– Jag var anställd på SVT i två år innan jag gick till Viaplay. Jag sade upp mig, för jag kände där och då att det inte var min grej. Det var en speciell redaktion, säger Johan Kücükaslan.

– Jag fick väldigt mycket skitsnack de år jag var anställd på SVT förra vändan. Det var mycket prat om att jag fick göra saker bara för att jag har invandrarbakgrund och att de lyfte fram mig tack vare det. Folk undrade varför de skickade mig till att göra vissa intervjuer …, berättar han och tillägger att kollegorna inte direkt sa det bakom hans rygg.

– Jag fick höra det direkt många gånger, absolut.

Foto: Christine Olsson/TT, ORRE PONTUS/Aftonbladet/Aftonbladet

Annons