LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT-profilen Lotta Bouvin-Sundbergs sista tid i livet – kampen mot sjukdomen

02 maj, 2023 
Jonna Lawaetz
Lotta Bouvin-Sundberg
Måndagen den 1 maj gick SVT-profilen Lotta Bouvin-Sundberg bort efter lång tids sjukdom.
Nu berättar kollegorna om Lottas sista tid i livet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

David Lindgrens besked om Petra Mede: ”Jätteledsen”Brand logo
David Lindgrens besked om Petra Mede: ”Jätteledsen”

Under måndagen den första maj nåddes vi av beskedet att SVT-profilen Lotta Bouvin-Sundberg somnat in, endast 63 år gammal.

Lotta var i flera år en hyllad och omtyckt programledare i SVT. I femton år syntes hon i morgonstudion Gomorron Sverige innan SVT valde att lägga ner programmet. Lotta gick då vidare till Aktuellt.

– Det är ett sådant program man har i blodomloppet dygnet runt. Det känns konstigt och tomt att det ska sluta, men det är lite som en lycklig skilsmässa. Jag behöver göra något annat, jag har varit där alldeles för länge, sa Lotta till Expressen 2017.

Vännerna och kollegorna om Lotta Bouvin-Sundbergs sjukdom

Efter en lång tids sjukdom lämnade Lotta jordelivet under måndagen. Hon hade då varit sjuk i cancer under en period, något som Femina skriver om.

Annons

Även om Lotta hade varit sjukskriven från SVT sedan hon drabbades av sjukdomen, fortsatte hon vara närvarande i sina kollegors liv.

Vännen och programledaren Cecilia Gralde berättar för Expressen att hon träffade Lotta så sent som på onsdagen. Under deras möte pratade de både om sjukdomen, men också om jobbet.

– Vi pratade om allt från den jävla cancern, till vardagen. Och in i det sista så tittade hon på vårt program. Hon brukade säga att ”jag har blivit lite mindre kritisk, nu tycker jag att det mesta ni gör är så himla bra. Ni är fantastiska”. Hon var en väldigt aktiv person med mycket vänner, kontakter, kunskap, förslag, och full av liv in i det sista. Jag kommer sakna henne enormt, säger Cecilia till Expressen.

Programledaren Anders Holmberg arbetade vid Lottas sida på Aktuellt. Till Expressen berättar han att redaktionen träffade henne för bara några veckor sedan.

”Vi på Aktuellt träffade Lotta för några veckor sedan och då var hon nästan som vanligt. Rapp, rolig, varm, skarp. Lotta var fantastisk att jobba med. Otroligt engagerad och nyfiken och peppande och stöttande”, skriver han, och skickar avslutningsvis tankar till SVT-profilens familj.

Var gift med Pelle Sundberg i 35 år

Lotta lämnar efter sig sin man Pelle Sundberg, 67, och två barn.

Lotta och Pelle gifte sig 1988 och året därpå välkomnade de deras första gemensamma barn, en son. Tre år senare fick paret även en dotter.

Det var genom ett inlägg på Facebook som familjen bekräftade Lottas bortgång.

”Vi har så fina minnen med dig. Nu räcker tårarna inte till. Tack alla ni kärleksfulla för allt stöd under Lottas sjukdom,” skriver Pelle på Facebook tillsammans med de två barnen.

FOTO: Youtube

Annons