BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT-profilen Lotta Bouvin-Sundberg har gått bort – blev 63 år gammal

01 maj, 2023 
Lotta Bouvin-Sundberg
Den folkkära SVT-profilen Lotta Bouvin-Sundberg har gått bort.
Nu talar maken Pelle ut om sorgen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Folkkära kändisar som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

SVT-profilen Lotta Bouvin-Sundberg har gått bort, hon blev 63 år gammal. Det är hennes make Pelle Sundberg som meddelar den tragiska nyheten på Facebook, rapporterar Expressen.

Pelle Sundberg skriver:

”Idag på morgonen den 1 maj har vår älskade Lotta Bouvin-Sundberg somnat in. Vi har så fina minnen med dig. Nu räckSer tårarna inte till”.

”Tack alla ni kärleksfulla för allt stöd under Lottas sjukdom”.

Pelle Sundberg och Lotta Bouvin Sundberg
Lotta Bouvin Sundberg tillsammans med maken Pelle Sundberg. FOTO: Karin Törnblom / IBL

Var gift med Pelle Sundberg i 35 år – fick två barn tillsammans

Lotta Bouvin-Sunberg var i flera år en hyllad och omtyckt programledare i SVT. Hon syntes bland annat under flera år i klassiska Gomorron Sverige, och ledde bland annat SVT:s Nobelsändning 2000-2001.

Annons

I femton år syntes hon i Gomorron Sverige innan SVT valde att lägga ner programmet. Lotta gick då vidare till Aktuellt.

– Det är ett sådant program man har i blodomloppet dygnet runt. Det känns konstigt och tomt att det ska sluta, men det är lite som en lycklig skilsmässa. Jag behöver göra något annat, jag har varit där alldeles för länge, sa hon 2017 till Expressen.

Lotta och Pelle Sundberg gifte sig 1988. Ett år senare föddes deras första gemensamma barn, en son. Paret fick även en dotter 1992.

Lotta Bouvin-Sundberg sörjs av kollegorna på SVT

På Lottas gamla arbetsplats SVT sörjer man sin kollega.
– Lotta Bouvin-Sundberg var ett tryggt och klokt ankare, både på redaktionen och i rutan. Hon hade en stor bredd som programledare, skarpa utfrågningar var lika självklara som varma och inkännande intervjuer. Vi sörjer en modig och omtänksam kollega, outtröttligt passionerad för sitt yrke och journalistiken, säger SVTS vd Hanna Stjärne till svt.se.

Annons