LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT kritiseras för nakenbilderna i Stjärnorna på slottet

24 jan, 2022 
STJÄRNORNA PÅ SLOTTET 2022
När det var dags för Grynet Molvigs dag i Stjärnorna på slottet blev många imponerade över vilken lång karriär hon har gjort. Men SVT valde även att visa nakenscener och nu får de skarp kritik.
Annons
Carolas ord om svåra hälsokampen under inspelningen av "Stjärnorna på slottet"Brand logo
Carolas ord om svåra hälsokampen under inspelningen av "Stjärnorna på slottet"

Årets säsong av Stjärnorna på slottet har blivit otroligt hyllat och nu är det bara Per Anderssons, 45, dag som återstår.

Senast såg vi Grynet Molvig, 79, som berättade om sin långa och otroligt imponerande karriär. Någon som blev lite extra imponerad var Carola Häggkvist, 55. Carola frågade nämligen om Grynet var medveten om hur exceptionellt vacker hon var som ung. Hon ville hela tiden höra Grynet sjunga och såg samtidigt massor av likheter med sin egen tidiga karriär.

Aftonbladets Jan-Olov Andersson har analyserat Grynets dag i Stjärnorna på slottet och kommit fram till att det togs med otroligt många nakenscener.

Nakenbilderna i Stjärnorna på slottet

Jan-Olov Andersson konstaterar att det blev en hel del nakenscener i programmet. Men att de kanske visades i bild lite för länge.

Annons

”Men nakenscener blev det i åtskilliga filmer. Grynet berättade roligt om hur Tage Danielsson och hela filmteamet strippade när hon och Gösta Ekman skulle göra sexscener i ”Mannen som slutade röka”. Och om hur hennes mamma skämdes så mycket för alla nakenscener i svenska filmer, att hon kände sig tvingad att sluta sjunga med den lokala kyrkokören.”, skriver han och fortsätter:

”Grynet verkar ju inte blyg av sig, men… undrar vad hon tycker om att SVT-producenten hade letat upp nakenscener och gärna vilade i dem några sekunder för länge.”

STJÄRNORNA PÅ SLOTTET
Ur Stjärnorna på slottet.

SVT kritiseras efter händelserna i Stjärnorna på slottet

Under Grynets dag i Stjärnorna på slottet berättade hon öppet och ärligt om sitt liv fram tills idag, men hon var desto mer sparsam när det kom till att prata om sina relationer.

Annons

År 1983 gifte sig Grynet med greve Carl Adam Lewenhaupt, även kallad "Noppe". Noppe var en god vän till kung Carl Gustaf, 75, men i februari 2017 begick Noppe självmord.

Runt 1980–1981 hade hon ett förhållande med brottaren Frank Andersson pch före dess hade hon annan partner Alfred Janson, som hon även har sonen Theodor Janson, 51, med.

Men nu kritiseras SVT för att ha visat nakenbilderna för länge. Om inte Jan-Olovs kritik vore tillräcklig så har även en av Aftonbladets läsare kommenterat saken:

”Håller med Jan Olov, SVT gottade sig i smaskerier. Vilken dramatisk skådespelerska hade de gjort likadant med? Naken-klippen hade ingen som helst relevans för detta. Snacka om att förminska en stark yrkeskvinna.”

FOTO: Janne Danielsson /SVT, SVT PLAY

Annons