Sverrir Gudnason har barnen varannan vecka: "Vi har en bättre relation när vi inte bor ihop hela tiden"

Sverrir Gudnason har barnen varannan vecka: "Vi har en bättre relation när vi inte bor ihop hela tiden"

Skådespelaren Sverrir Gudnason lever som så många andra ett varannan vecka-liv. Men det ser han inte som någon katastrof. "Vi har en bättre relation när vi inte bor ihop hela tiden."

Med två guldbaggar i bagaget har Sverrir Gudnason, 36, gjort succé i både Monica Z och Flugparken. Sedan förra vintern är den hete skådisen singel-pappa! Han har döttrarna Salka, 10, Sísí, 8, med Emelie Uggla och lilla Blanka, 2, från relationen med skådespelaren Josefin Ljungman som gick åt skogen förra året.

Idag bor Sverrir i en lägenhet i Vasastan i centrala Stockholm och har tjejerna varannan vecka. Att kombinera karriär med pappalivet är ingen enkel match, men snitsige Sverrir lyckas ändå få ihop livspusslet.

– Det funkar bra. Det är klart att man har hjälp av varandra när man är två. Men samtidigt måste man komma överens om hur man ska ha det tillsammans, och det kan ju vara lite knepigt också!

Sverrir med barnen Foto: IBL

Sverrir med barnen Salka och Sísí.  Foto: IBL

– Jag tror att jag och döttrarna har en bättre relation än vad vi skulle ha haft om vi bodde ihop hela tiden. Jag åker med till fotbollsträningen, men jag får också göra tofsar i håret, har han sagt i en tidigare intervju med Elle.

I samband med Guldbaggen förklarar Sverrir att det är skillnad på att filma och spela teater – då de båda upptar olika mycket tid i hans liv.

– Det är svårt för mig att vara på teatern dag ut och dag in när jag har barnen. Det är lättare kombinera pappaliv med filmandet, men jag tror att jag är en bra pappa, säger han till Hänt Extra.

Sverrir med exet Foto: IBL

Sverrir med exet Josefin Ljungman. Foto: IBL

Under Guldbaggen gick som bekant Sverrirs döttrar Salka och Sísí upp på scen för att dela ut pris till “Bästa manliga biroll”, något han blev minst sagt överraskad av.

– Det var jättefint när mina döttrar kom upp på scen. Jag fick ju blackout i mitt tal, men de levererade allt, säger han till Hänt Extra.

De kanske går i dina fotspår?

– Vi får se, säger han med ett leende.

MER MÅSTELÄSNING:

Senaste nytt om Whitney Houstons dotter: “Hon mår bra just nu”

ICA-Stigs nya jobb – kan du gissa vad han ska göra?

Bruce Jenner i våldsam dödskrasch – en kvinna omkom

FRÅN FÖRSTASIDAN