Bortklippta scenerna i Sveriges värsta bilförare – nu avslöjas bluffen

GRY FORSELL, SVERIGES VÄRSTA BILFÖRARE
Exklusivt

Sveriges värsta bilförare är ett tv-program som får både ris och ros. Många tycker att programmet verkar farligt och att deltagarna är trafikfaror. Men nu berättar co-drivern David för Hänt att deltagarna faktiskt får lära sig saker...
0:23

Efter reklamen: Gry Forsells avslöjande om inspelningen av Sveriges värsta bilförare: "Skrämmande"

(0:23)

Slå på ljud

Den nya säsongen av Sveriges värsta bilförare är i full gång och nu är det bara den stora finalen som återstår. Då görs det upp om vem som får titeln som Sveriges värsta bilförare.

De paren som är i final är Marcel och Lisanna, Chantale och Patricia, samt Iréne och David, och spänningen är olidlig inför nästa vecka.

Den här säsongen har programmet fått nya programledare och det är inga mindre än Gry Forsell och Edvin Törnblom som axlar rollerna. De får även hjälp med bedömningen av trafikläraren Pernilla Theorin, som driver en körskola till vardags.

Biancas vilda festkväll med Benjamins flamma – bilderna avslöjar

TV4-tittarnas kritik mot Sveriges värsta bilförare

Precis som tidigare år är bilkörning inte deltagarnas vassaste sida och de har lätt för att distraheras av saker som inte hör till själva bilkörningen. I kvällens avsnitt blev det ganska hektisk stämning när deltagarna skulle fickparkera. Iréne backade nämligen rakt in i Marcels bil och det blev lite panik.

SVERIGES VÄRSTA BILFÖRARE 2022

Iréne skulle fickparkera.

FOTO: TV4

Programmet har tidigare fått en del kritik för att programmet skulle vara farligt och att deltagarna är riktiga trafikfaror.

”Att göra fel i trafiken dödar människor. Fattar inte hur detta kan vara ett underhållningsprogram där man skrattar åt dessa livsfarliga individer och allt de kan orsaka”, skrev en person då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

David om bortklippta scenerna med Iréne

När Hänt når Irénes co-driver David berättar han att den här kritiken inte är något som deltagarna riktigt tar åt sig av. Det blir ju alltid också lite extra nervöst i och med att allt filmas, vilket kan leda till misstag. Men däremot kan David avslöja att deltagarna faktiskt får hjälp. Det är med andra ord inte bara farliga moment som de går igenom under programmets gång.

– Vi har ju varit ute och kört i trafiken på egen hand, som de valt att inte klippa med. Sedan så har de även varit ute och kört med Pernilla i trafiken, säger David till Hänt och fortsätter:

– De har haft lite samtal med Pernilla, såhär teorilektioner typ. Sedan så har det varit ett tillfälle, typ i mitten av säsongen, där alla deltagare som var kvar då, var ute och körde i 20-30 minuter med Pernilla. Så det har ju skett lite sådant också.

Med andra ord har deltagarna fått lite körlektioner, men det är inget som TV4-tittarna har fått se röken av.

– Så det har ju varit lite utbildning kan man väl säga, som inte kommer med i programmet men som ändå har gjorts, säger David och avslutar:

– Jag tror att de ville ha med det, för det var ju kamerateam med både i bilen och folk som körde efter och så. Men de har väl valt att inte ta med det.

Sveriges värsta bilförare-Chantals heta dejtingtips: ”Råkade köra på honom”

Se klippet här!

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!