Kritiken mot Sveriges värsta bilförare – efter farliga scenerna: ”Regisserat”

SVERIGES VÄRSTA BILFÖRARE, GRY FORSSELL

En ny säsong av Sveriges värsta bilförare har haft premiär på TV4. Men med tanke på hur illa det är bland deltagarna i år är det nu många som börjar ifrågasätta programmet.
”Känns som en filmad körskola”, skriver en person.
0:27

Efter reklamen: Sveriges värsta bilförare-Chantals heta dejtingtips: ”Råkade köra på honom”

(0:27)

Det uppskattade TV4-programmet Sveriges värsta bilförare är äntligen tillbaka i rutan, efter flera års paus.

Denna säsong är det tio deltagare och deras co-drivers som ska göra upp om titeln som Sveriges värsta bilförare. I det första avsnittet måste deltagarna lämna in sina körkort och sedan går det ut på att bevisa sina kunskaper och lyckas "vinna tillbaka" sina körkort. Med andra ord vill man gärna åka ut ur programmet så fort som möjligt för att undvika att få titeln som "Sveriges värsta bilförare".

I årets säsong får vi se alla möjliga olika karaktärer sätta sig i förarsätet och ta sig an knepiga utmaningar under bilkörningen. Något som däremot är nytt för i år är programledarna.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Gry Forssell och Edvin Törnblom leder Sveriges värsta bilförare

Från början var det tänkt att Anders Öfvergård, 54, skulle axla uppdraget som programledare för Sveriges värsta bilförare. Men senare framkom det att Gry Forssell, 49, tillsammans med Edvin Törnblom, 26, istället är dem som leder programmet.

Som expert finns även trafikläraren Pernilla Theorin, som driver körskola till vardags och har alltså en gedigen erfarenhet inom området.

Precis som tidigare år är bilkörning inte deltagarnas vassaste sida och de har lätt för att distraheras av saker som inte hör till bilkörning. I kvällens avsnitt blev det ganska dramatiskt när deltagarna skulle köra upp på en vipp-bräda och många tappade kontrollen helt.

SVERIGES VÄRSTA BILFÖRARE 2022

Deltagarna ska försöka köra upp på vipp-brädan och hålla balansen.

FOTO: TV4

Därför tror tittarna att programmet är regisserat

Efter det följde ett moment som handlade om handbromsvändningar, något som flera deltagare faktiskt lyckades riktigt bra med! Men trots detta så är det nu många tittare som misstänker att programmet är regisserat och att deltagarna inte egentligen är så dåliga på att köra bil som det ser ut.

”Det är väl ett regisserat program. Om dessa personer kör ute i trafiken”, skriver en person följt av en chockad emoji.

”Programidén brister, känns som en filmad körskola med hopplösa förare, mindre intressant.”, skriver en annan.

”Att göra fel i trafiken dödar människor. Fattar inte hur detta kan vara ett underhållningsprogram där man skrattar åt dessa livsfarliga individer och allt de kan orsaka”, hälsar en tredje.

Sveriges värsta bilförare-Chantals heta dejtingtips: ”Råkade köra på honom”

Se klippet här!

FOTO: TV4

Annas starka ord till Jesper – timmar innan skilsmässan

SENASTE NYTT!