Sveriges mästerkock–Helena avslöjar sanningen om sin tv-medverkan

Sveriges mästerkock–Helena

Sveriges mästerkock börjar lida mot sitt slut då endast finalen, som sänds nästa vecka, återstår.
Helena Ekman, som tidigare fått kritik riktad mot sig, var den som inte lyckades ta sig hela vägen.
Nu kommenterar hon sin medverkan i Nyhetsmorgon.
18:01

Efter reklamen: Hanna Bodelsons kärleksjakt i Hungrig på kärlek

(18:01)

Gårdagens semifinal i Sveriges mästerkock bjöd på matlagning på hög nivå, kokboksidéer och tårar.

Programmet där amatörkockar tävlar med sina matlagningskunskaper med möjligheten att ta hem titeln som Sveriges mästerkock börjar lida mot sitt slut när nu endast finalen återstår.

Det populära tävlingsprogrammet är en stor favorit hos många tv-tittare och är nu inne på sin tolfte säsong i ordningen där årets jury består av den populära trion Markus Aujalay, 50, Mischa Billing, 56 och Tom Sjöstedt, 46.

Chocken i Robinson efter att en av deltagarna lämnar ön under natten

Se klippet här!

Raseriet från tittarna redan i början av Sveriges mästerkock

De tre semifinalisterna som igår gjorde upp i kampen om en finalplats var Jimmy Guo, Helena Ekman och Adam Thulin. Alla tre har gjort sig ett namn på sociala medier där de inspirerar med sin matlagning.

Helena Ekman var den som drog det kortaste strået under semifinalen och missar därmed nästa veckas final där allt kommer att avgöras. Något som kan komma att ha förvirrat tittarna.

Tittarnas reaktioner var nämligen starka när Helena redan innan säsongsstarten av Sveriges mästerkock syntes i Nyhetsmorgon och bjöd på matlagning. De menade då att det var en spoiler och misstänkte att Helena kanske rentav skulle ta hem hela titeln.

Nu vet vi ju redan att denna Helena kommer att få fortsätta tävla/eller är med i tävlingen. Ni förstör ju tävlingen/programmet! Så trist med upplägget .... Kommer alla som är med programmet att komma till er? Fattar inte”, skrev en tittare.

Mästerkock-Jimmys starka känslor för Adam

Sveriges mästerkock-Helena Ekmans känga efter kritiken

Helena har tidigare svarat på kritiken genom att säga:

”Jag råkade vara först ut i raden av flera som ska laga mat i Nyhetsmorgon. Inget konstigare än så. Otroligt kul att vara med i LIVE-tv för först gången!”, skriver hon.

Under onsdagskvällen, efter att semifinalen var uppgjord, publicerade Helena ytterligare ett svar på kritiken som stormat både mot TV4 och mot henne själv. På Instagram lägger hon upp en bild på sig själv där hon skålar i champagne och firar sin tredjeplats i programmet.

”Det var ingen ”spoiler” som Nyhetsmorgon hade, för jag stod inte i finalen…ha ha”, skriver hon på sin Instagram.

SENASTE NYTT!