LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

"Sverige har mitt i bröllopsyran blivit en smula tråkigare och tommare"

13 jun, 2015 
AvLeif Schulman
Magnus Härenstam har gått bort. Den folkkäre tv-profilen och skådespelaren blev 73 år gammal. Leif Schulman minns honom med glädje.
Annons

En av våra största underhållare har gått ur tiden. Magnus Härenstam är död.

Jag mötte Magnus första gången på 70-talet då jag jobbade på pressavdelningen på TV2 på SVT. Magnus var kompis med SVT-producenten Lasse Hallström och med honom och vännen Brasse Brännström kom Magnus att skapa tv-historia. Först 1970 med ”Oj. Är det redan fredag” som blev startskottet på svensk nöjeshistoria som även skulle resultera i en lång rad krogshower.

Magnus Härenstam blev 73 år gammal. Foto: IBL
Magnus Härenstam blev 73 år gammal. Foto: IBL

Magnus var lika kvick och slagfärdig privat som i rutan. Hans akademiska bakgrund passade perfekt till hans besserwisser-humor. Han var en underbar sällskapsmänniska som kunde tina upp den mest tillknäppta tillställning. Älskad av alla.

Saknaden är stor och Sverige har mitt i bröllopsyran blivit en smula tråkigare och tommare.

Magnus har inte bara roat mig och min generation under 70- och 80-talen. Magnus har också lärt min dotter att läsa och väckt hennes lust till kunskap.

Tack för allt, Magnus. Morsning och goodbye!

/ Leif Schulman

Andra läser:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons