Svensken i Netflix-serien Emily in Paris – allt om Axel Granberger

Axel Granberger i Emily in Paris

Netflix

Netflix-serien Emily in Paris har gjort succé.
Men visste du att en av rollerna spelas av en svensk?
Här är allt vi vet om svensken Axel Granberger.

Netflix-serien Emily in Paris har tagit världen med storm. Serien hade premiär på Netflix den 2 oktober 2020 och har under de senaste veckorna toppat Netflix som den mest sedda serien just nu.

Huvudkaraktären Emily, spelas av Lily Collins. Emily är en amerikansk kvinna som får ett jobb i Paris och därav lämnar sin trygghet och beger sig iväg för ett äventyr. Den nya arbetsplatsen visar sig inte vara lika välkomnande som Emily hoppats på utan det gäller att kämpa ordentligt för att få kollegornas respekt. Det blir inte bara jobb som tar upp Emilys tid, även nya romanser och vänskaper bildas.

Eftersom serien snabbt blivit en favorit bland många, är det kanske inte så oväntat att det redan efterfrågas om en till säsong. Här är allt vi vet om säsong två hittills!

Vem är svensken i Emily in Paris?

Fler skådespelare i serien är bland annat Lucas Bravo, Philippine Leroy-Beaulieu, Bruno Gouery, Ashley Park, Camille Razat och Samuel Arnold.

Men det finns även en svensk man som dyker upp i slutet av serien. Det är när Emily stormar in på ett hotellrum för att hitta den amerikanska stjärnan Brooklyn Clark som en ung svensk man syns ligga i hennes säng.

– Oj, jävla skit! Hallå, vad fan är detta som händer? Jag kommer att sticka härifrån om det fortsätter, utbrister mannen på svenska.

Vem är då detta kan man ju undra? Jo, svensken i Emily in Paris heter nämligen Axel Granberger. Han är 26 år gammal och arbetar idag som skådespelare. För sex år sedan flyttade Axel till Paris och började då arbeta som bartender för att få ihop pengar. Men drömmen har alltid varit skådespelandet och hur passande var det inte då när Netflix plötsligt sökte en svensk bosatt i Paris?

Axel Granbergers glädje över Netflix-succén

Rollen blev snabbt hans och trots att det är en så pass stor serie som det är, så fick Axel nästintill välja själv hur hans replik i serien skulle lyda.

– Jag fick improvisera, de brydde sig inte så jättemycket om vad jag skulle säga, säger Axel till Expressen.

Axel föddes i Monaco men har även bott i Skåne och Schweiz innan han flyttade tillbaka till Frankrike där han idag lever.

Framtiden ser nu ljus ut för den 26-åriga skådespelaren. Under nästa år syns han i flera filmer och dessutom som huvudkaraktär i en tv-serie.

– Det är häftigt att se vad stor makt Netflix har. Jag är med i, jag vet inte, en och en halv minut? Inte ens det. I en serie på Netflix. Och kolla alla meddelanden, bilder och sånt som skickas. Tänk då om man gör en hel serie, säger han till tidningen.

Men i framtiden finns även suget för att jobba mer i Sverige så om Axel forsätter sin karriär i Paris eller flyttar hem återstår att se.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

LÄS OCKSÅ: Allt du vill veta om Lucas Bravo i Netflix-serien Emily in Paris

SENASTE NYTT!