ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Svenska stjärnan i flygdrama – planet fattade eld: ”Chockartat”

25 apr, 2023 
Daniel Sörensen
Svenska stjärnan Stina Blackstenius i flygdrama – planet fattade eld: ”Chockartat”
Svenska anfallsstjärnan Stina Blackstenius, 27, blev poängräddare för sitt Arsenal i söndagens Champions League-semifinal mot Wolfsburg.
Sedan var hon och resten av laget med om en dramatisk hemfärd.
– Jag har inte varit med om något liknande innan så det blir lite chockartat, säger hon till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stina Blackstenius om sin skadaBrand logo
Stina Blackstenius om sin skada

Engelska topplaget Arsenal låg under i den första semifinalmatchen (av två) i Champions League mot tyska Wolfsburg. Då klev svenska landslagsstjärnan Stina Blackstenius, 27, fram och skickade in 2-2-målet och räddade därmed kvällen.

– Det var en tuff match där vi släpper in två tidiga mål, samtidigt så visar vi på en stark mentalitet där vi kan komma tillbaka och målet som vi får strax innan halvtid är väldigt viktig. Då kände vi att vi hade en chans att komma tillbaka in i matchen. Jag är stolt över hur vi hanterar matchbilden, säger Blackstenius till Expressen.

På måndag väntar returen i London.

Stina Blackstenius i närkamp under Arsenals möte med Wolfsburg.
Stina Blackstenius i närkamp under Arsenals möte med Wolfsburg.

Var med om flygplansdramatik

Efter matchen skulle Arsenal – som även har en svensk tränare i Jonas Eidevall – flyga hem till de brittiska öarna. Men det gick inte riktigt som planerat.

Annons

Lagets privatplan fattade helt plötsligt eld på startbanan och alla passagerare tvingades därmed lämna flyget. Enligt The Sun var det en fågel som flög rätt in i motorn som orsakade branden. Lyckligtvis kom ingen människa till skada.

Hur det gick för den stackars fågeln kan vi nog alla gissa.
Hur det gick för den stackars fågeln kan vi nog alla gissa.

– Det är klart det var en speciell händelse, jag har inte varit med om något liknande tidigare innan så det blir lite chockartat så klart. Man var inte beredd på det och det var en viss rädsla kanske. Men i slutändan så gick det bra och det var väldigt odramatiskt också skulle jag säga, säger Stina Blackstenius.

Annons
Blackstenius har spelat 90 landskamper för Sverige och gjort 28 mål.
Blackstenius har spelat 90 landskamper för Sverige och gjort 28 mål.

Klubbens uttalande efter strulet

Hon betonar att det i slutändan gick bra och att klubben gjorde ett bra jobb. De fick spontant lov att stanna i Tyskland över natten och i stället flyga hem till London på måndagen.

Vi vill tacka personalen ombord på flygplanet och på marken på flygplatsen för deras hjälp”, skriver klubben i uttalande enligt Daily Mail.

FOTO: IMAGO/Daniela Porcelli/SPP/TT, Peter Sonander/SPP/Shutterstock/TT, Twitter

Annons