LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sven-Ingvars enorma sorg efter profilens död: ”Han betydde mycket”

22 mar, 2024 
Hedvig Tärnholm
Sven-Ingvars
Den legendariska Sven-Ingvars profilen Göte Wilhelmsson avled i början av året.
Nu delar Sven-Ingvars orginalmedlem Ingvar Karlsson sin stora sorg
– Han betydde mycket för Sven-Ingvars, berättar Ingvar för P4 Värmland.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här hyllar Idrottsprofilerna Sven-Göran Eriksson efter cancerdiagnosenBrand logo
Här hyllar Idrottsprofilerna Sven-Göran Eriksson efter cancerdiagnosen

Den legendariska Sven-Ingvars producenten Göte Wilhelmsson avlidit i början av året, 95 år gammal. Sven-Ingvars hyllade den betydelsefulla producenten som även var den som upptäckte det populära dansbandet.

Sven-Ingvars delar sin sorg med fansen

Göte Wilhelmsson var personen som upptäckte det populära dansbandet Sven-Ingvars och han var även deras skivproducent och nära vän.

– Vi hade ju en enorm nytta av honom, han betydde mycket för Sven-Ingvars, berättade bandmedlemmen Ingvar Karlsson för P4 Värmland.

Sven-Ingvars delade även sin sorg med fansen på deras Facebook-sida.

”Det är med sorg i hjärtat vi mottagit beskedet att Göte Wilhelmson avlidit.Det går inte att överskatta den betydelse Göte har haft för denna orkesters liv, både musikaliskt, proffesionellt och privat. En vägvisare med den ljuvligaste glimt i ögat en kan tänka sig. Ett musikaliskt geni".

Bandet skrev vidare att Göte fick ett lång och riktig liv med både erfarenheter, kunskaper – men också historier och vänner. De nämner också att Göte somnade in på sin 95:e födelsedag.

Annons

"Cirkeln är sluten och vi är alla tacksamma att vi fick dela en stund på jorden med dig. Nu får du styra upp det himmelska Sven Ingvars, se till att dom är väl repeterade när ni spelar er in i evigheten. Lily väntar säkerligen i dörren.Våra tankar går till de närmaste.Vila i frid maestro”, skriver bandet.

”Ett musikaliskt geni”

Göte Wilhelmsson började sin musikaliska resa redan som femåring när han gjorde succé med ett dragspel i ett radioprogram och blev ”lill-Göte” med hemstaden Åmål. Senare arbetade han som pianist och/eller kapellmästare i Sveriges då mest uppmärksammade populärorkestrar, bland andra Thore Ehrlings Orkester.

Det var hos Ehrling Göte träffade sin stora kärlek, sångerskan Lily Berglund som han var gift med ända fram till hennes död 2010. Göte var även inspelningschef och artistansvarig på två bolag som idag ingår i Universal Music.

Genom sina många år i musikbranchen har han fått chansen att arbeta med flera framstående musiker och artister, bland annat Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk.

FOTO: Erik Simander/TT, Karin Törnblom/TT

Annons