LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sven-Bertil Taubes familj i konflikt – dottern Sascha tar allt till domstol efter arvet

11 sep, 2023 
Jonna Lawaetz
Det har snart gått ett år sedan Sven-Bertil Taube lämnade jordelivet.
Nu går dottern till rätten – efter beslutet om arvet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Känslosamma uppträdandet med Lasse Berghagen – bryter ut i tårarBrand logo
Känslosamma uppträdandet med Lasse Berghagen – bryter ut i tårar

Den 12 november 2022 nåddes vi av beskedet att Sven-Bertil Taube lämnat oss – 87 år gammal. Vis-sångaren beskrevs som en legendar och gick i sin far, Evert Taubes, fortspår.

”Askan efter Sven-Bertil kommer enligt hans önskan att spridas i havet utanför Sjösala i närvaro endast av familjen”, skrev hans manager Anders Ramstedt i ett mejl till TT då.

Sven-Bertil Taubes familj i rättstvist

Det har snart gått ett år sedan sångaren somnade in och nu rapporterar Dagens Nyheter att Sven-Bertils familj inte kommer överens om hur hans arv ska fördelas – och ärendet tas nu till rätten.

Annons

Det är Sascha Zacharias, sångarens dotter från sitt tidigare äktenskap, som har lämnat in en stämningsansökan till tingsrätten i Stockholm. Detta på grund av att hon inte tycker att hennes fars egendom och rätten till hans låtar, har fördelats rättvist inom familjen.

Det var i februari som tingsrätten beslutade att Sven-Bertils arv faller under engelsk lag, eftersom han tillbringade stor del av sitt liv i London. Detta innebar således att Sven-Bertils barn i Sverige, inte kan kräva sin laglott som man enligt svensk lag har rätt till.

Sascha bestrider nu testamentet och menar att hon har rätt till sin beskärda del av arvet.

Så fördelades Sven-Bertil Taubes arv

Enligt en artikel från Aftonbladet skrevs testamentet redan år 2008 och tydliggjorde att hälften av hans egendom i Sverige ärver hans änka, samt all ersättning från försäljningen av varumärket Änglamark, som fått sitt namn efter Evert Taubes visa med samma namn. Även ersättningen från Sven-Bertils skivor och böcker tillfaller änkan och sonen i England.

Övrigt fördelas mellan bröstarvingarna, det vill säga hans fyra barn och barnbarn.

FOTO: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/TT

Annons