Supermodellen Mini Andén försvann från rampljuset – det gör hon idag

Mini Andén

Mini Andén har länge varit en av Sveriges största fotomodeller och har genom åren även titulerats som skådespelare och programledare. Det här gör superstjärnan idag.

Mini Andén har jobbat som modell i hela sitt liv och har gjort jobb för stora märken som Calvin Klein, Dona Karen, Tommy Hilfiger, Gucci och Louis Vuitton. På senare år har hon dessutom medverkat i tv-serier och filmer som Ugly Betty, Oceans 12 och Chuck, och var även programledare för svenska Top Model i några säsonger.

Den svenska modellen har med andra ord gjort en riktig superkarriär. Det här gör hon idag.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mini Adéns ord om modebranschen – så har det varit för henne

Mini är uppvuxen på Lidingö utanför Stockholm där hon bodde tillsammans med sin mamma och syster. I podcasten Värvet berättar hon om sin uppväxt ute på ön.

– Vi bodde i en villa på Lidingö så det var en fantastisk uppväxt och jättefint sådär. Men min mamma var ensamstående lärare så vi hade det inte sådär jätteflott jämfört med andra av mina vänner vars föräldrar var läkare och hade massa pengar. Det hade ju inte vi på det sättet, säger hon.

Men redan som 14-åring började hon att kombinera skola med modelljobb och ganska snart upptäckte hon att det var en väldigt speciell bransch hon hamnat i. I talkshowen Tildes berättar hon om hur hon som 19-åring fick höra elaka kommentarer från vuxna människor i branschen och hur klimatet i Paris inte var något för henne.

– Det är en konstig bransch att vara i. Sen uppskattar jag ju det jag har kunnat göra. Jag började tidigt som modell och hade väldigt bra stöd hemifrån och kände mig trygg, så jag tror jag lyckades hålla isär de grejerna. Att åka iväg och modella och sen komma hem och gå i skolan och vara en vanlig tjej, säger hon innan hon berättar om det tuffa klimatet i Paris:

– Jag kommer ihåg att jag brann inombords. Jag är en person liksom och ni behandlar mig som ingenting.

Det gör Mini Adén idag

Men ganska snart flyttade Mini vidare till New York och där hittade hon även kärleken i sin nuvarande man Taber Schroeder. Idag borde på en gård i Nasvhille tillsammans med deras gemensamma son Felix och har även en hel del husdjur.

På Minis Instagram delar hon ofta med sig av både bilder och videos från sin vardag och där går det inte att ta miste på att hon älskar att spendera tid med både familjen och djuren.

Här är Mini tillsammans med sonen Felix:

503 Service Unavailable

LÄS OCKSÅ: Jessica Andersson har gett upp drömmen om att pojkvännen Johan ska fria

LÄS OCKSÅ: Gunilla Persson i storbråk på sjukhuset – polis tillkallades efter tv-fruns utbrott

Senaste nytt