LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Skräcken på Farmen skakar alla – nu varnar Anna Brolin: ”Det blir överdos”

31 maj, 2024 
Förra året var det stormen Hans som skakade Farmen rejält.
Nu står man inför en ny utmaning – som förväntas bli dubbelt så jobbigt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-deltagaren påkörd – brister ut i tårar efter skadanBrand logo
Farmen-deltagaren påkörd – brister ut i tårar efter skadan

Den här veckan har det pratats mycket mygginvasionen som Sverige förutspås behöva kämpa med sommaren 2024. Redan nu är situationen betydligt mer påtaglig än det historiskt brukar vara vid den här tiden på året.

I onsdagens Efter fem kom ämnet på tal i samband med momentet "Sverigesvepet". Man intervjuade då Alexander från Almunge, som hade lyckats fånga en hel hov med mygg.

– Har du någonsin sett så här mycket mygg tidigare?, frågar programledaren Tilde de Paula Eby, 51.

– Nej! Nej, det har jag inte!, säger Alexander.

Experternas varning inför inspelningarna av Farmen

Även under onsdagens program av Efter fem kom myggen på tal och då var det programledaren Anna Brolin, 44, som höll i spakarna. Nu berättar hon för Expressen om oron för deltagarna inför inspelningarna för Farmen 2025.

– Det regnar mycket i just den regionen. Och i dag har jag haft en direktsändning i Efter fem där vi pratat om mygg. Experter larmar. De varnar för skogsmygg. Det är extra mycket i år, säger Anna och fortsätter:

Annons

– Och det hajar man till på kan jag meddela, för där i de småländska våta skogarna så är det redan sjukt mycket mygg som det är. Jag förstår inte hur det nu kan vara dubbelt så mycket.

ANNA BROLIN
Förra året var det stormen Hans som skakade Farmen.FOTO: TV4

Så kommer produktionen tackla mygginvasionen

Anna berättar vidare hur de ska överleva den här sommaren.

– Fotograferna och all personal har kepsar med inbyggt myggnät. Det kan jag inte jag ha när jag är i bild. Men i pauserna. Och så har vi förstås jättemycket, verkligen jättemycket myggspray av alla de sorter. Nästan så att det blir överdos, förklarar Anna och tillägger:

– Och där brukar jag mixtra med märken för att se vilka som fungerar bäst. Jag har till och med testat medel som ska bita på myggor i tropikerna. Så det är ett huvudbry inför ”Farmen”-säsongen nu. Men det är ändå mest synd om deltagarna.

FOTO: TV4, Jakob Dahlstrom/TT

Annons