Stjärnkockens hårda pik till sin syster – efter utröstningen: "Skulle kunna jobba på Ica"

Erika Jureskog tvingades att lämna "Sveriges mästerkock". Nu skickar också hennes bror, stjärnkocken Johan Jureskog, en skarp pik till henne.

Det var tryffelpastan som i kvällens avsnitt av ”Sveriges Mästerkock” satte stopp för Erika Jureskog, 36, från Stockholm. Enligt juryn, bestående av Markus Aujalay, 46, Mischa Billing, 52, och Leif Mannerström, 77, höll hennes matlagning inte den nivå de hade önskat och de kritiserade även hennes upplägg på tallriken.

Erika, som har varit gravid under inspelningarna, var själv besviken över att behöva lämna tävlingen men samtidigt nöjd över sin insats:

– Jag hade inte kunnat göra något annorlunda och jag har lagat mat som jag står för och som jag tycker är god. Resan här är slut men snart börjar livets äventyr att få ett andra barn, säger hon i programmet.

Men storebrorsan Johan Jureskog, 42, som leder ”Kockakademin” på TV3, är inte jätteförvånad över att lillasyster Erika åkte ut ur tävlingen. Enligt Johan har stressen och logistiken i ett restaurangkök aldrig tillhört hennes starka sidor.

– Hon är en sådan här extremt duktig hemmakock, men det finns ju olika typer av kockar och jag tror det är ett tag kvar innan hon kan stå i ett kök och jobba. För det är ju något helt annat än att vara en matkreatör, har han sagt till Hänt.

Samtidigt hade han ett eget tips på var hon skulle kunna passa:

– Hon skulle kunna jobba på ICA:s provkök eller vad som helst. Kanske tidningen ”Buffé” och skriva om mat för hon har ju gått journalisthögskola också, har han sagt.

Erika Jureskog åkte ut i ”Sveriges Mästerkock”.

Ett nervöst ögonblick för deltagarna i årets kocktävling.

Erika serverade rätten för juryn som inte blev särskilt belåtna med reslutatet.

De kritiserade matupplägget på tallriken.

LÄS MER: Johan Jureskogs pik till systern som tävlar i ”Sveriges mästerkock”

LÄS MER: Trots grova misstaget – Oscar Zias bror vidare i ”Sveriges mästerkock”

Foto: IBL, TV4, Instagram

SENASTE NYTT!