LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Stjärnkockens hårda pik till sin syster – efter utröstningen: "Skulle kunna jobba på Ica"

21 feb, 2018 
AvHanna Nilsson
Erika Jureskog tvingades att lämna "Sveriges mästerkock". Nu skickar också hennes bror, stjärnkocken Johan Jureskog, en skarp pik till henne.
Annons

Det var tryffelpastan som i kvällens avsnitt av ”Sveriges Mästerkock” satte stopp för Erika Jureskog, 36, från Stockholm. Enligt juryn, bestående av Markus Aujalay, 46, Mischa Billing, 52, och Leif Mannerström, 77, höll hennes matlagning inte den nivå de hade önskat och de kritiserade även hennes upplägg på tallriken.

Erika, som har varit gravid under inspelningarna, var själv besviken över att behöva lämna tävlingen men samtidigt nöjd över sin insats:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag hade inte kunnat göra något annorlunda och jag har lagat mat som jag står för och som jag tycker är god. Resan här är slut men snart börjar livets äventyr att få ett andra barn, säger hon i programmet.

Men storebrorsan Johan Jureskog, 42, som leder ”Kockakademin” på TV3, är inte jätteförvånad över att lillasyster Erika åkte ut ur tävlingen. Enligt Johan har stressen och logistiken i ett restaurangkök aldrig tillhört hennes starka sidor.

Annons

– Hon är en sådan här extremt duktig hemmakock, men det finns ju olika typer av kockar och jag tror det är ett tag kvar innan hon kan stå i ett kök och jobba. För det är ju något helt annat än att vara en matkreatör, har han sagt till Hänt.

Samtidigt hade han ett eget tips på var hon skulle kunna passa:

– Hon skulle kunna jobba på ICA:s provkök eller vad som helst. Kanske tidningen ”Buffé” och skriva om mat för hon har ju gått journalisthögskola också, har han sagt.

Foto: IBL, TV4, Instagram

Annons