Stina Wollters sjukdomsbesked – stoppas helt

Konstnären Stina Wollter har en mönstrad klänning.

Den folkkära konstnären Stina Wollter tvingas ställa in kommande konserter efter de svåra sjukdomsbesvären.
– Finns ingen annan väg, säger Stina.
Nanne Grönwalls tunga sjukdomskamp: ”Tufft att andas”
0:52

Efter reklamen: Nanne Grönwalls tunga sjukdomskamp: ”Tufft att andas”

(0:52)

Slå på ljud

Stina Wollter, 58, arbetar som författare, konstnär och även kroppsaktivist. Vi har sett henne tävla i Let's dance 2017 och i På spåret med sin pappa Sven Wollter och Peder Lamm, men vi har även hört henne när hon var sommarvärd i Sommar i P1 2019.

Hon har tidigare berättat öppet om sorgen efter pappa Svens bortgång.

”Han var en enastående människa med en värme och närvaro som genomsyrade allt han gjorde och skapade. Det är obegripligt att han nu inte finns hos oss mer. Tomrummet ekar”, skrev Stina i ett inlägg efter pappans död.

Stina Wollter akut till sjukhus efter otäck olycka: ”Fruktansvärt”

Förra året berättade Stina i ett inlägg på Instagram om att hon varit med om en otäck trafikolycka där hon blev påkörd av en bil när hon körde skoter.

”På väg till förlaget, grön gubbe på övergångsställe, jag på scooter, bil kommer i hög hög fart runt hörnet och jag måste kasta mig av scootern för att inte krocka. Och DÄR gick mitt vänsterknä sönder. Mitt rehabiliterade, stabila, men redan trasiga knä har fått sin dödsstöt. Jag åker in till sjukhus så fort jag kan. Nu blir det väl operation för detta känns värre än när korsband, ledband och brosk skadades sist.”

Hon berättade i en Instagram story att hon eventuellt tvingas operera ledbandet som troligtvis gått av efter olyckan.

– Jag blev just undersökt och det var en smärta bortom förstånd. Jag ska få morfin. Det är nog ledbandet som är avslitet. Tack för alla omtankar. Jag är så fruktansvärt ledsen, men tacksam för att ni tänker på mig, sa Stina Wollter på sin Instagram.

Nya sjukdomsbesked stoppar Stina: ”Finns ingen annan väg”

På sin Instagram berättar Stina om sjukdomsbesvären som hon tampats med de senaste veckorna som nu tvingar henne att ställa in kommande konserter. I inlägget beskriver konstnären hur hon hostar så mycket att hon knappt för någon luft.

Förkylningen eller vad det är (inte covid) ger sig inte. Den har legat på samma nivå i nu två veckor. Hostan är konstant och värst mår (och låter) jag nätter, kvällar och morgnar och visst har jag jobbat sjuk mången gång i mina dar och nej jag har aldrig ställt in ett åtagande förut men en konsert är ju helt avhängig att sång och prat kan levereras.”, skriver Stina bland annat i inlägget på sin Instagram.

Detta är så trist men det finns ingen annan väg.”, avslutar hon inlägget.

Vi hoppas att förkylningen snart ger sig. Krya på dig, Stina!

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN