Stina Wollters kroppsoro inför Let's Dance: "Borde ha bantat”

Stina Wollters kroppsoro inför Let's Dance: "Borde ha bantat”

Stina Wollter är en av deltagarna i årets Let's Dance. Nu berättar Stina om osäkerheten och oron som dyker upp när premiären av programmet närmar sig.

Det var många som jublade när det kom fram att konstnären Stina Wollter , 52, är en av deltagarna i årets Let’s Dance. Stina Wollter har blivit populär på sociala medier med sin kroppspositivitet, sin ilska, sin humor – och sin dans.

Instagram har hon lagt upp ett inlägg som handlar om en osäkerhet som uppstått i och med att Let’s Dance kommer allt närmare.

Gammalt självförakt dyker upp och vill peta bak mig. Plötsligt – Stränga ögon noterar min kropp, mitt sätt, i de stora speglarna. Jag jämför med andra. Skäms. Tänker att jag borde bantat (har i stället gått upp). Tänker på min danspartners händer på mina valkar. Noterar hur de konservativa dansklänningarna bara är gjorda för normsmala och känner mig som fem år i fel klänning på kalaset“, skriver Stina Wollter.

Stina Wollter skriver också att hon är rädd för att drabbas av näthat, något hon har erfarenhet av sedan förut. Hon har tidigare blivit avstängd från Instagram efter att ha blivit anmäld för att ha spridit en nätblottares penisbild. Vid det tillfället var uppslutningen kring Stina Wollter enorm och hon fick tillslut tillbaka sitt Instagram-konto.

Läs mer: Stina Wollter avstängd på Instagram – spred blottarens dick pic

Stödet från Stinas följare är massivt även denna gång. I skrivande stund har inlägget 790 kommentarer som hyllar hennes styrka och mod.

Kommer tokrösta på dig, Stina, för du är så fin och klok och dansar så bra“, skriver en följare.

Ta plats! Du behövs, du är fantastisk. Vi är så många som kommer följa Lets Dance bara för dig ❤ tänk på oss när näthatarna hör av sig!“, skriver en annan.

Stina Wollter avslutar sitt inlägg med ett tack till sina följare.

Minnas mina egna ord om att jag inte dansar ensam. I en enda stor kärlekskropp dansar vi tillsammans på skälvande skära klackar. När jag svajar finns andra som rätar upp. Måste lita på den bilden. Ok. Bra, jag fattar. Tack för ordet. Och tack för nätkärlek och pepp. Det spelar roll“, skriver Stina.

LÄS OCKSÅ: De är nya deltagare i Let’s dance: ”Först var det totalnej”

Foto: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN