Stina Wollter avstäng på Instagram - spred blottarens dick pic

Stina Wollter är avstängd från sitt Instsgram-konto. Det efter att en man skickade en "dic pic", en bild på sin penis, tröttnade Stina - och fotobombade online-blottaren med hans egen dick pic.

Konstnären och kroppsaktivisten Stina Wollter, 52, är älskad på sociala medier. Hon har genom dans, konst och ilska stått upp mot kropps- och vikthets.

Men alla är inte lika förtjusta i Stina Wollter och långt ifrån alla håller en respektfull ton mot henne. När en man skickade en “dic pic”, en bild på sin penis, tröttnade Stina – och fotobombade online-blottaren med hans egen dick pic.

Stina Wollter.

Stina Wollter.

Mannen svarade med att anmäla Stinas konto som nu har stängts ner av Instagram.

Näthatarna har lyckats. Jag bombarderade en Dick picare med sin egen penis (och några av hans Dick pic-kollegers som bonus) häromdagen och han blev mycket kränkt och sa att han skulle anmäla mig. Detta har även andra mobbare jag konfronterat/outat/blockat -gjort. Hotat med att se till att mitt konto stängs ner. När de som trakasserar mig blir avvisade och uppläxade blir de väldigt arga. Jag visar tydligt att jag vill styra min skuta på ett annat sätt. De vill rycka ratten ur mina händer. Instagram har gett dem muskler att göra det.”, skriver Stina Wollter.

Sedan nyheten om Stina Wollters nerstängda konto kom ut har protester rasat på Instagram. Under hashtaggen #openstinasaccount kräver hennes fans och följare att Instagram ska öppna Stina Wollters konto igen.

Jag behöver Stinas inspiration, mod, glädje, klokhet och jävla anamma i mitt liv, vi får inte låta dom tysta henne“, skriver en av hennes fans.

Stina Wollter understryker också att hon aldrig brutit mot några av Instagrams regler.

– Jag upprepar: de kan inte vinna -även när de skadar mig/oss. Det finns ingen väg bakåt för där vet vi ju vad som väntar, skriver Stina Wollter.

LÄS OCKSÅ: Victoria Silvstedt om karriärens baksida: ”Jag blev nästan våldtagen”

Foto: Stella