ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sten & Stanley stoppas – Sten Nilsson på egna ben

14 aug, 2023 
Johanna Talamo
Sten Nilsson
Det folkkära dansbandet Sten & Stanley har tillsammans, i över 60 år, underhållit det svenska folket. I en intervju med Hänt berättar Sten Nilsson om att uppträda solo.
– Stimulerande att ha möjlighet att göra lite olika saker, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla WahlgrenBrand logo
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla Wahlgren

Bröderna Ebbe, 83 och Sten Nilsson, 81, är kända för det svenska folket från dansbandet Sten & Stanley, duon har spelat tillsammans sedan 1962.

Sten & Stanley ska nu ge sig ut på en höstturné. Men bandet kommer dock att splittras då Sten ger sig av och kommer att inta scenerna utan brodern Ebbe Nilsson.

Sten Nilsson om splittringen av Sten & Stanley

Höstturnéen som Sten Nilsson ska ge sig ut på heter Dansband Deluxe. Under turnén kommer en mängd dansbandsstjärnor att uppträda runt om i Sverige mellan den 20 september fram till 6 november.

– Det heter Dansband Deluxe och blir tyngdpunkt på Svensktoppen. Det gör att det har varit önskemål att man ska göra ganska mycket från just Svensktoppen. Vi har ju haft en väldig massa låtar där, men Jag vill vara din Margareta är väl den kanske kända, har Sten tidigare sagt till Nöjeslivet.

I en intervju med Hänt förklarar Sten Nilsson hur det kommer sig att han ger sig av som soloartist, utan parhästen sedan 60 år, Ebbe Nilsson.

Annons

– Konstellationen är ju den att det är sångarna eller sångerskorna från olika kända band, det är väl det som är grejen med det hela, säger Sten till Hänt och fortsätter.

– Då kan man ju inte dra med hela bandet, såvida vi inte skulle ha ersatt den orkestern som har varit i alla år. Så enkelt är det.

Sten Nilsson om att uppträda som soloartist

Inför höstturnén har Sten Nilsson tidigare berättat att han känner sig exalterad. Att få möjligheten att inta scenen igen och dessutom mötet med kollegor är det som Sten beskrev att han mest ser fram emot.

– Det ska bli väldigt trevligt måste jag säga. Det är inte så ofta vi gör sådana här längre turnéer. Senast var för några år sen när Sten & Stanley firade 50-års- och 55-årsjubileum, sade Sten till Nöjeslivet och fortsatte.

Annons

– Då gjordes det lite större turnéer på teatrar och så. Det här ska bli jättetrevligt. Det ska bli så kul att träffa kollegor i branschen som man jobbat förut som Monia Sjöström och Göran Lindberg.

I intervjun med Hänt svarar Sten Nilsson på frågan om han tycker det är roligast att uppträda som soloartist eller med bandet. Han beskriver att det inte går att jämföra då det är olika typer av upplevelser.

– Det är som att jämföra äpplen och päron. Det finns inget som är roligare än det andra, det är stimulerande att ha möjlighet att göra lite olika saker, säger Sten Nilsson till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons