LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sten & Stanley splittras – nu bekräftas det: ”Han får inte vara med”

24 jun, 2023 
Simon Lundh
Sten och Stanley
I över 60 år har Sten & Stanley underhållit den svenska befolkningen.
Nu splittras bandet.
– I alla år som vi har haft Sten & Stanley, säger Sten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Antingen eller med ArvingarnaBrand logo
Antingen eller med Arvingarna

Sten Nilsson, 81, och brodern Ebbe Nilsson, 83, har spelat ihop i dansbandet Sten & Stanley enda sedan 1962. Vilket gjorde att de förra året firande 60 år tillsammans i dansbandssfären. Genom åren har de producerat stora hits som till exempel Medan jorden går ett varv och klassikern Jag, vill vara din Margareta.

Nu splittras bröderna i Sten & Stanley

Nu meddelar Sten att till hösten kommer bandet att splittras. Något som han bekräftar i en intervju med Nöjeslivet.

– Han får inte vara med, haha. Nej då, men det här är ett sidoprojekt som jag har. Man kan säga att i alla år som vi haft Sten & Stanley, så har jag också haft lite sidospår. Jag har gjort mycket tv själv till exempel, men också andra sammanhang där Ebbe varit med. Jag tror det kan vara ganska bra med andra konstellationer också. Det ger inspiration och kickar som man sen kan ta med sig. Det är bra att man får umgås med andra och inte snöar in i det egna hela tiden, säger Sten.

Annons

Det Sten ska göra utan sin bror och vapendragare är att han ska iväg på turné till hösten.

Ger sig ut på turné med dansbandsstjärnorna

Turnéen Dansband Deluxe samlar en stor stycke dansbandsstjärnor som kommer att uppträda runt om i Sverige mellan den 20 september fram till 6 november.

– Det heter Dansband Deluxe och blir tyngdpunkt på Svensktoppen. Det gör att det har varit önskemål att man ska göra ganska mycket från just Svensktoppen. Vi har ju haft en väldig massa låtar där, men Jag vill vara din Margareta är väl den kanske kända, säger han.

Att återigen ställa sig på scenen är något som Sten verkligen ser fram emot.

– Det ska bli väldigt trevligt måste jag säga. Det är inte så ofta vi gör sådana här längre turnéer. Senast var för några år sen när Sten & Stanley firade 50-års- och 55-årsjubileum. Då gjordes det lite större turnéer på teatrar och så, säger Sten och berättar att han ser fram emot att träffa sinna kollegor i branschen igen:

– Det här ska bli jättetrevligt. Det ska bli så kul att träffa kollegor i branschen som man jobbat förut som Monia Sjöström och Göran Lindberg. Det ska bli trevligt.

FOTO: Karin Törnblom/Maja Suslin/TT

Annons