ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen bakom Steffo Törnquist plötsliga utseendeförvandling

27 jun, 2022 
Steffo Törnquist.
Steffo Törnquist är en av tv-tittarnas favoriter i Nyhetsmorgon.
Nu berättar han om sanningen bakom den uppmärksammade utseendeförändringen.
Läs allt här!
Annons
Då kommer du se Steffo Törnquist i rutan i sommarBrand logo
Då kommer du se Steffo Törnquist i rutan i sommar

Journalisten och Nyhetsmorgon-programledaren Steffo Törnquist, 66, är en av TV4:s mest folkkära profiler.

Men på senaste tiden har han inte varit sig lik. Nu berättar han sanningen bakom den uppmärksammade utseendeförvandlingen.

Steffo Törnquists pensionsbesked – därför trappar han ner

Steffo är den av Nyhetsmorgons programledare som är äldst. Han befinner sig faktiskt i den höjda pensionsåldern för garantipension, 66 år, som börjar gälla från och med 2023.

Men när vi träffade honom i vimlet förra veckan berättade han om en glädjande nyhet; han skjuter nämligen på pensionsplanerna genom att trappa ner från två dagar i veckan till en dag i veckan.

Annons

Du har tidigare sagt att du funderar på att gå i pension efter valet 2022, har du fortfarande planer på det?

– Ja delvis stämmer det, jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, berättar Steffo för Hänt.

Sanningen bakom Steffo Törnquists plötsliga utseendeförvandling

Under samma intervju med tv-profilen passar vi på att fråga om hans uppmärksammade utseendeförändring.

Det är nämligen många som har reagerat på att Steffo tagit över Mikael ”Soldoktorn” Sandströms, 64, roll i tv-rutan med en solbränna som inte går att ta miste på. När vi träffade Steffo på röda mattan förra veckan passade vi på att fråga om den somriga looken.

Var kommer den snygga solbrännan ifrån? Har du varit utomlands?

– Jag har en båt som ligger här och jag jobbar mycket från den båten. Sitter bland annat och läser böcker till Nyhetsmorgon. Sedan har jag också en bil utan tak och så spelar jag golf. Jag är ute hela tiden. Jag har inte varit utomlands, förklarar Steffo och skrattar gott åt frågan.

Han fortsätter:

– Nämen Soldoktorn... han är nummer två nu, avslutar han med glimten i ögat.

Steffo flexade den imponerande solbrännan under midsommarhelgen när han och kollegan Sofia Geite, 40, programledde sändningen.
Steffo flexade den imponerande solbrännan under midsommarhelgen när han och kollegan Sofia Geite, 40, programledde sändningen.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, TV4

Annons