LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Steffo Törnquist fru vill inte ge barnen pengar: ”Ska inte vara rikare”

14 maj, 2024 
Linn Seipel
steffo och caroline törnquist
Här ger Steffo Törnquists fru Caroline svar på tal i direktsändning! Därför tycker hon inte att man ska starta ett sparkonto till sina barn.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Steffos förklaring efter gästens känga i NyhetsmorgonBrand logo
Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist, 68, är en av TV4:s främsta profiler. Han har arbetat på kanalen i över 30 år, och syns varje vecka i Nyhetsmorgon. För drygt två år sedan tog han beslutet att gå ner till en dag i veckan, ett beslut han då motiverade såhär:

– Jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, sade Steffo då i en intervju med Hänt.

Steffo Törnquists fru Carolines starka budskap – piken mot alla föräldrar i Nyhetsmorgon

Frun som Steffo hänvisar till är familjerättsjuristen Caroline Törnquist, 63, som vi också ser i nyhetsprogrammet då och då. Detta för att diskutera olika juridiska frågor som rör bland annat testamenten och arv. En roll hon tar på stort allvar!

Annons

”Jag brinner ju för familjen juridiken och gör vad jag kan för att den ska bli ner av en ”folkrörelse ”, den berör oss ju alla”, har Caroline tidigare skrivit i ett meddelande till Hänt.

Under tisdagsmorgonen besökte hon programledarna Sofia Geite och Anders Pihlblad för att prata om sparande till barn. Där visade det sig att hon hade väldigt starka åsikter, och menar på att många föräldrar idag tänker helt fel.

– Att bara släppa det på 18-årsdagen, det är INTE bra, säger Caroline strängt i programmet.

Caroline Törnquist i Nyhetsmorgon.
Caroline Törnquist i Nyhetsmorgon.

Caroline Törnquist: ”Ditt barn ska inte vara rikare än du själv”

Hon syftar till att ha skapat ett sparande i barnets namn gör att du som förälder inte har något att säga om denna summa, så fort denna blivit myndig.

Annons

– Barnen tycker ju såklart att de är jättemogna när de är 18 år. De kanske inte vi alla gånger som föräldrar tycker, säger hon vidare, och fortsätter:

– Det här kanske stjälper snarare än hjälper om mitt barn får tillgång till den här summan pengar. Mitt barn kan ju vara jätteklokt, men de har kompisar som kanske påverkar och säger ”Men du som har så gott om pengar du kan väl låna mig lite, eller ta notan så swishar jag dig”. Så jag tycker att man ska backa tillbaka när det gäller sparande till barn och tänka efter lite grann.

Familjerättsexperten har också ett uttryck som hon försöker inpränta. Det syftar till att aldrig ge barnet mer än vad du klarar av.

– Jag brukar säga att ditt barn ska inte vara rikare än du själv. Det är viktigt att du har en egen buffert som förälder. För om du väl har börjat spara i barnets namn, då är det barnets pengar. Givet är givet.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT.

Annons