Följarnas starka reaktioner efter Steffo Törnquist beteende inför alla

Steffo Törnquist

Steffo Törnquists enda intresse är inte att programleda morgonshower.
Här syns han bryta mot de traditionella reglerna inom en annan hobby han har.
Läs följarnas starka reaktioner här!
0:33

Efter reklamen: Steffo Törnquist svar på tittarnas kommentarer om hans nya look

(0:33)

Slå på ljud

Steffo Törnquist, 66, är en av våra mest rutinerade programledare i Nyhetsmorgon. Och inte är väl det konstigt – han har nämligen programlett programmet i över 20 års tid.

Men nu har det blivit dags för Steffo att börja trappa ner och tanken på pension finns absolut där. Han har tidigare hintat om att dagen för pension närmar sig, men ännu syns han i rutan. När Hänt träffade honom passade vi på att fråga om det verkligen stämmer att dagen då han försvinner från TV4 verkligen börjar närma sig.

– Ja delvis stämmer det. Jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år, så syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, sa han då.

Steffo kommer alltså inte att försvinna helt – än. Tittarna får fortfarande se honom en dag i veckan. Det är vi glada för!

Jenny Strömstedt om att ha sommaren fylld med jobb

Se klippet här!

Steffo och Niklas Strömstedt anordnar aningen speciell golftävling

Men att programleda morgonshower är inte det enda han gör. På fritiden ägnar han sig nämligen också åt att spela golf.

Sedan 2019 är Steffo delägare och styrelseordförande i Knistad i Skövde AB där det bland annat finns en fin golfbana.

Tillsammans med vännen Niklas Strömstedt anordnar han nu en golftävling i Knistad där de minst sagt tänjer på gränserna i den traditionella sporten, med mer avslappnade regler än det vanligtvis är.

Följarnas starka reaktioner efter Steffo Törnquist beteende

Men reglerna är som sagt aningen annorlunda om man jämför med den traditionella golfen. Steffo har själv uttryckt att han vill ha ”färre strama paragrafryttare med pinnar i röven” inom golfen – därav vännernas koncept på golfbanan.

Bland annat har de tävlande möjlighet att inom fyra sekunder efter att ha slagit kunna ångra sig och få slå om – allt man behöver göra då är att skrika ”Uggla!”. På hål nummer sju får man bonuspoäng om man endast använder sig av en järnsjua.

Ännu en påhittad regel är att man under rundan får kasta bollen en gång och sparka den två.

På Steffos Instagram är det mängder av kommentarer som, på ett aningen skämtsamt sätt, ifrågasätter de påhittade reglerna.

Golf???”, frågar sig en följare.

Svårt att tro att de spelar golf!?”, fyller en annan i.

Kallas detta golf?”, ifrågasätter en tredje.

Rundan avslutas sedan med aftergolf och en välförtjänt middag! De ser minst sagt ut att ha haft en trevlig dag iallafall!

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

SENASTE NYTT!