LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Steffo Törnquists goda gärning uppmärksammas av tittarna – offrar sig för TV4-kollegorna

21 jun, 2024 
Linn Seipel
steffo törnquist jobbar midsommar nyhetsmorgon
Steffo Törnquist ser vi i Nyhetsmorgon varje vecka – och inte sällan på storhelger! Det finns en anledning till det, visar det sig...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Steffos förklaring efter gästens känga i NyhetsmorgonBrand logo
Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist, 68, är en av flera TV4-profiler som varit med sedan det begav sig. Han har arbetat på kanalen i över 30 år och nu syns han varje vecka i Nyhetsmorgon. Tidigare har det varit mer frekvent, men för drygt två år sedan bestämde han sig för att gå ner till en dag i veckan.

– Jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, sade Steffo då i en intervju med Hänt.

Steffo Törnquist och Sofia Geite jobbar midsommarafton – igen: ”Tradition”

Nu sänder han för det mesta tillsammans med Sofia Geite, en duo som kommit att bli riktigt uppskattad av många tittare. I kommentarsfältet på Nyhetsmorgons officiella Instagram-sida ser man hur flera glädjs åt att det är just de två som leder midsommaraftons-programmet.

Annons

”Precis vad jag tänkte i morse. Hoppades det skulle vara bästa paret i morron. Så enkla och naturliga ni är. Trevlig midsommar. Bänkar mig med kaffe och lokala papperstidningen framför Tv”, skriver exempelvis en tittare.

”Tänk vilka traditioner det ändå finns. En midsommarmorgon utan Er före sillunchen är väl ändå ingen riktig midsommar väl”, skriver en annan, när Steffo Törnquists valt att dela bilden.

Innan det lade han också upp en bild från han och Sofia från förra midsommar. Till den skriver han:

”Såhär såg vi ut förra midsommar och det blir sannolikt nåt liknande i år (om jag får bort jordgubbsfläcken från kostymen😶). Ses i rutan”.

Steffo Törnquist offrar sig för kollegorna med småbarn

En tittare poängterar att det verkar som att Steffo ofta jobbar på högtider, något hen misstänker att han som lite äldre gör för att vara schysst mot programledarna mitt i livet.

”Fint gjort Steffo. Du jobbar ofta storhelger. Det betyder kanske att någon med småbarn kan vara hemma.”, skriver tittaren.

När Hänt når Steffo i en reklampaus under morgonen för att fråga om det stämmer att han tänker så, svarar han kort och gott ”ja”. Det är tanken.

Bästa Steffo, en sådan vardagshjälte!

FOTO: TV4, Instagram

Annons