steffo törnquist

Steffo Törnquist om orsaken till splittringen från Anna Lindmarker

Anna Lindmarker och Steffo Törnquist

Anna Lindmarker och Steffo Törnquist arbetade ihop med Nyhetsmorgon.
Nu avslöjar Steffo plötsligt anledningen till varför duon splittrades.
– Då skulle jag ha en annan, säger han till Aftonbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nordman-stjärnan Mats Wester om hjärtinfarkten – så mår han idag
0:33

Efter reklamen: Nordman-stjärnan Mats Wester om hjärtinfarkten – så mår han idag

(0:33)

Slå på ljud

Steffo Törnquist, 67, har varit en av programledarna i Nyhetsmorgon i över 30 års tid. Under många många år var det ihop med parhästen Jenny Strömstedt, 50, som han ledde skutan och duon är inte bara kollegor – än idag har de även en privat relation.

Därför slutade Steffo och Anna Lindmarker jobba ihop

Men innan Jenny klev in vid Steffos sida var det Anna Lindmarker, 62, som Steffo ledde programmet med. Nu avslöjar han varför deras tid ihop blev så kort som den blev.

– Jag hade jobbat fem år med Anna Lindmarker och sen blev hon gravid och då skulle jag ha en annan. Det föreslogs den ena etablerade stjärnan efter den andra. Jag tyckte Jenny var en smart tjej så vi testade och det klickade på en gång. Nu jobbar jag mycket med Sofia Geite som också är kanon, säger Steffo i en intervju med Aftonbladet.

Under samma intervju får Steffo frågan om han kan välja och vraka gällande vilka han vill arbeta med. Detta varpå han svarar:

– Ja, ungefär så är det. Det var många som fick nej innan Jenny fick ja. Nyhetsmorgon kan ju te sig som ett ganska enkelt program, men det är skitsvårt att göra. Det är också ett viktigt program för kanalen och det går som tåget, säger Steffo till tidningen.

Steffo om framtiden i Nyhetsmorgon – pensionsbeskedet

Steffo har tidigare berättat för Hänt att han bestämt sig för att trappa ner sitt arbete i Nyhetsmorgon. Senast Hänt träffade programledaren kom han med ett nytt besked om framtiden i programmet.

– Nu har jag gått ned till en gång i veckan, men det blir ju inte så, det blir två gånger i veckan. Men principen är en gång i veckan och då kanske jag orkar ett par år till det är avsikten. Sen får vi se jag är ju väldigt gammal nu, sa han då och skrattade.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN