hänt exklusivt

Steffo Törnquist bekräftar skadan efter oron: ”Kommer i min ålder..”

Steffo Törnquist

Tittare har uttryckt oro för Nyhetsmorgons Steffo Törnquist.
Nu väljer TV4-profilen att berätta hur det ligger till för Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon
0:38

Efter reklamen: Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon

(0:38)

Slå på ljud

Programledaren och journalisten Steffo Törnquist, 66, har jobbat på TV4 under många år, faktum är att han är en av pionjärerna på kanalen och syns främst i Nyhetsmorgon där han blivit en sann tittarfavorit.

Förutom att synas i rutan går han att skymta under premiärer och vimmel. Men varför har tittare uttryck oro för TV4-profilen? Nu berättar Steffo hur det ligger till.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Steffo Törnquist syntes halta – orden om skadade foten

På premiären av den amerikanska tolkningen av filmen En man som heter Ove var Steffo Törnquist på plats med hustrun. Han gav filmen ett relativt högt betyg.

”A man called Otto är en ganska härlig tre plus-film. Tom Hanks är förstås bra i sin roll, men ännu bättre är Mariana Trevino i rollen som Marisol. Hon är fem skumbananer, ett fynd, no less, nu vet du!!”, skriver Steffo på Instagram.

Men det visade sig även att Steffo synts halta.

”Ta hand om foten såg halta idag”, skrev en följare till Steffo.

När Hänt når Steffo skriver han att det rör sig om ett vad med en kompis om att sätta åtta av tio straffar. Detta resulterade i att foten tog lite stryk.

”Inspirerad av Messis straffar i VM slog jag vad med en kompis att jag kan sätta åtta av tio straffar i vänstra krysset (han slår ju sina högt till höger, men så är han vänsterfotad, det är inte jag) Det gick utmärkt rent resultatmässigt, men en sådan övning kommer i min ålder med ett pris…”, skriver Steffo i ett meddelande till Hänt.

Steffo om att fortsätta med Nyhetsmorgon: ”Jag ska orka några år till”

Med en lång karriär på TV4 har Steffo valt att trappa ner. Från att leda Nyhetsmorgon två dagar i veckan leder han numera bara en gång i veckan. Ofta med kollegan Sofia Geite.

– Jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, har Steffo tidigare berättat för Hänt.

steffo med kollegan sofia

Steffo med kollegan Sofia i Nyhetsmorgon.

FOTO: TV4

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN