Steffo Törnquist om varför han saknas i Nyhetsmorgon – egna orden

Ste
Exklusivt

Steffo Törnquist dök inte upp i Nyhetsmorgon som vanligt förra fredagen.
Denna vecka kommer han inte heller att medverka.
För Hänt avslöjar TV4-profilen nu anledningen till detta.
Slå på ljud

Nyhetsmorgon är programmet som många svenskar vaknar upp till på mornarna. Tillsammans med olika programledare blir programmet också extra personligt och kanalen är kända för sina radarpar. Ett av dem är Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt som lett Nyhetsmorgon tillsammans i flera år.

Förra veckan saknades Steffo under fredagen och kommer inte heller att dyka upp i tv-rutan denna vecka. Varför då? Nu berättar han för Hänt!

INTIMT Anna Anka om sexlivet med 20 år yngre maken

Steffo Törnquists långa karriär på TV4 – då väljer han att sluta

Steffo har en lång karriär på olika nyhetsredaktioner och räknas faktiskt som en av pionjärerna på TV4. Han har varit med från början då han för 31 år sedan, år 1990, var med och byggde upp hela kanalen.

Mellan 1993 till och med 1995 arbetade Steffo Törnquist som reporter. Visste du att han dessutom varit producent för flera dokumentärer som En svensk krigare i Vietnam och Djävulens lotteri? Efter över 30 år på kanalen närmar sig den folkkära programledaren pensionsålder. I en tidigare intervju med Hänt gav Steffo svar på hur länge han planerar att stanna på TV4.

– Jag blir nog kvar på Nyhetsmorgon över nästa ordinarie riksdagsval och regeringsbildning, det till säga 1,5 år till. Jag älskar ju det politiska spelet, sa han då.

Därför är inte Steffo Törnquist med i Nyhetsmorgon denna vecka

Restriktionerna i Sverige har upphört och många människor har synts fira på olika sätt. Hur firar Steffo? Jo, han har åkt till Skottland för en jaktresa med ett par vänner och förklarar för Hänt att han är ledig denna vecka.

– Jag är bara ledig en vecka för att jaga hos kompisar i Skottland. Tillbaka i rutan nästa vecka, berättar Steffo för Hänt.

Han har även visat sig vara flitig på sina sociala medier under resan. Först ville han inte avslöja sin destination för sina följare och bad dem gissa istället.

Men flera gissade rätt i kommentarerna och han avslöjade senare att det handlar om just Skottland!

”Tjohoo, ett par värktabletter, knäskydd, en svinbra kikare och några doser astmasprej ska nog få mig att skutta omkring i skotska höglandet med ett leende, vybild kommer när vybild tagits, ta det ljung”, skriver han.

Flera är glada för Steffo Törnquists skull. En följare skriver bland annat:

”Härligt!! Kör hårt!!”

Vilka som nu leder Nyhetsmorgon under torsdagen och fredagen återstår fortfarande att se. Under förra veckan ledde Maria Forsblom och Anders Pihlblad under Steffo och parhästen Jennys lediga dag.

LÄS OCKSÅ: Tittarkritik mot Nyhetsmorgon efter uttalandet om tandläkarvård

LÄS OCKSÅ: Steffo Törnquist om Spritmuseum – i tårar efter insikten om döden

FOTO: TV4 / Jonas Ekströmer/TT

SENASTE NYTT!