steffo törnquist

Steffo Törnquist bekräftar bluffen under Triss-skrapet i Nyhetsmorgon

Steffo under trisskrapandet i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist har varit med och skrapat många Triss-vinster under sin tid i Nyhetsmorgon.
Nu avslöjar han bluffen om det återkommande inslaget – som tittarna inte känner till.
– Då får vi låtsas, säger han i Fördomspodden.
Steffo Törnquists framtidsbesked i Nyhetsmorgon – då går han i pension
0:31

Efter reklamen: Steffo Törnquists framtidsbesked i Nyhetsmorgon – då går han i pension

(0:31)

Slå på ljud

Steffo Törnquist, 66, har sedan många många år varit en av de populära programledarna i TV4:s Nyhetsmorgon. Vissa dagar i veckan sker ett visst moment i programmet som är väl uppskattat av tittarna – nämligen Triss-skrapningen.

Steffo Törnquist avslöjar bluffen i Triss-skrapningen som tittarna inte får se

När Steffo nu medverkar i Fördomspodden avslöjar han hur momentet egentligen går till, det visar sig nämligen vara något annorlunda från hur det ser ut i tv-rutan.

Det börjar med att Emil Persson, programledare för podcasten, uttrycker en fördom, som Steffo sedan bemöter.

– Det i särklass mest påfrestande med Nyhetsmorgon-jobbet är när det vankas Triss-skrap och du som en glitch i Matrix tillfälligt exponeras för verklighetens folk. Du har ju jobbat så hård och målmedvetet för att minimera alla kontaktytor med verklighetens folk att du nått en punkt där kontaktytorna i princip är helt utrotade. Bortsett från då när det vaknas Triss-skrap i tv, där står de varenda morgon, verkliga och jävliga. Med plankstek-rester i mungiporna och trycksvärtan från sina utskrivna Melissa Horn-konsertbiljetter på fingrarna.

– Nej, det stämmer inte. Jag är välförankrad i verklighetens folk. Jag är alldeles normal, svarar Steffo och fortsätter:

– Däremot så förefaller det att vara ett ganska enkelt moment i Nyhetsmorgon men det är det inte. I synnerhet inte om det är äldre män som skrapar för de kan inte skrapa och svara på frågor samtidigt. Utan då får vi låtsas att vi håller en dialog med skraparna men egentligen bubblar vi själva.

Beslutet för framtiden i Nyhetsmorgon – Steffo Törnquist går i pension

Det är alltså inte alltid helt enkelt att agera Nyhetsmorgon-programledare men Steffo har alltid gjort det med bravur. Däremot kommer TV4-tittarna nu under hösten få se allt mindre av Steffo. Han har nämligen tidigare berättat för Hänt att han beslutat sig för att delvis gå i pension.

– Jag har jobbat två dagar i veckan i 25 år. Syftet med att gå ner till en dag är att jag ska orka några år till. Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, jag orkar inte två dagar längre, sa han då.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN