ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Stefan Sundströms kupp i Allsången: ”Portförbjuden” – Nu svarar SVT

03 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Pernilla Wahlgren och Stefan Sundström
Pernilla Wahlgren och Stefan Sundström
Mitt under tisdagens Allsång på Skansen bjöd Stefan Sundström på en oväntad aktion.
Artisten menar nu att han lär vara portförbjuden från programmet.
Nu svarar SVT efter uttalandet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Paul Rey gör ett Melodifestivalen-quiz: ”Är detta en låt?”Brand logo
Paul Rey gör ett Melodifestivalen-quiz: ”Är detta en låt?”

Under veckans Allsång på Skansen fick publiken och tittarna en rejäl överraskning – när artisten Stefan Sundström, 63, passade på att göra en kupp under sitt framträdande. Eller bus – som Stefan själv hellre kallar det.

Stefan Sundströms ord efter kuppen i Allsång på Skansen: ”Portförbjuden”

Mitt under allsången – till tonerna av Ted Gärdestads odödliga sommarlåt Sol, vind och vatten – tog Stefan sig fram till en kvinna i publikhavet som höll upp en medhavd skylt framför kameran.

"Miljödepartamentet" stod det på skylten.

Miljödepartementet lades ner efter regeringsskiftet år 2022. I en politisk aktion plockade miljöorganisationen Greenpeace ned skylten från byggnaden, något som de skrivit om på sin hemsida.

– Jag har ju varit inblandad i det här med skylten ett tag. Jag har ju gjort grejer med Greenpeace förut, jag tycker att de kör, det är aktion liksom, berättade Stefan för Dagens ETC.

Han fortsatte:
– Jag är 62 år nu, jag kan inte bara hålla på och löja mig längre. Åka runt och bara spela, jag vill göra något vettigt av min tid på jorden och det här är på riktigt. Jag tycker att jag har en plattform och den måste jag använda. Det är fan min plikt.

I en intervju med Aftonbladet förklarade Stefan att han tröttnat på att bara göra underhållning.

– Jag hamnar på de här plattformarna, och jag är lite trött på att bara syssla med underhållning. Jag börjar bli gammal. Jag tycker att det är för mycket underhållning i det här jävla landet, berättade Stefan.

Efter händelsen under Allsången har vissa spekulerat i om SVT var medvetna om aktionen i förväg. Nu förklarar Stefan att aktionen var helt från hans sida, och att SVT inte hade något med det att göra.

"Vill bara klargöra: Hela aktionen var på mitt ansvar. SVT är skitarga och har ringt min promotor. Hon lät rätt knäckt. Hon visste inte heller nåt. Tycker synd om henne.”, skriver Stefan på plattformen X.

Han fortsätter:

”Jag lär va portförbjuden på Allsång men; smällar man får ta
."

Annons

SVT svarar – efter Stefan Sundströms uttalande

Så vad händer alltså nu? Är Stefan Sundström verkligen portad från Allsången, eller är han välkommen tillbaka? När Hänt kontaktar SVT gällande Stefans uttalande ger de ett kryptiskt svar.

"Vi har full fokus på denna säsong, och kan inte ta ställning till vilka artister som ska uppträda i framtiden i dagsläget" skriver Haida Jamshidi, exekutiv producent till Hänt.

Om Stefan Sundström får komma tillbaka till Sollidenscenen återstår alltså att se.

FOTO: Anna Tärnhuvud / Aftonbladet / TT

Annons