ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt

Samtalet bakom kulisserna på Bingolotto – överenskommelsen med Stefan Odelberg

13 feb, 2022 
STEFAN ODELBERG, INGVAR OLDSBERG
Bingolotto-legenden Ingvar Oldsberg blev 76 år gammal. Nu hedras han i kvällens Bingolotto och programledaren Stefan Odelberg berättar om känslorna kring den sorgliga stunden. Han avslöjar även hur produktionen planerat hyllningen innan sändningen.
Annons
BingoLotto – minns du programledarna?
BingoLotto – minns du programledarna?

I veckan nåddes vi av den otroligt sorgliga nyheten om att Bingolotto-legenden och den otroligt folkkära tv-profilen Ingvar Oldsberg har lämnat oss. Han blev 76 år gammal och dog efter en kort tids akut sjukdom.

Ingvar hann göra mycket under sin långa karriär och det blev en otroligt stor succé när han ledde Bingolotto mellan åren 2014-2017. Det var även då som programmet bytte kanal från Sjuan till TV4 och förlängdes med 30 minuter med en halvtimmes paus för TV4-Nyheterna.

Med andra ord är Ingvar en legend för alla Bingolotto-tittare och i kvällens program är det inte mer än rätt att han ska hyllas. Programledaren för kvällen är Stefan Odelberg, 47, som äntligen är tillbaka efter en kortare sjukdomsperiod.

Annons

Hyllningen till Ingvar Oldsberg i Bingolotto – tankarna kring hur den skulle bli

När Hänt når Stefan berättar han om känslorna för hur hyllningen till Ingvar skulle gå till.

– Vi kände såhär, var gör man det i programmet, hur gör man det, för sedan måste man ändå gå vidare med programmet också. Det är liksom en omställning, säger Stefan och menar att man måste ha en smidig övergång från det sorgliga till det roliga i att det är dags för bingo-spel med skyhöga vinster.

Hyllningen till Ingvar visade sig vara det första och inledande inslaget i kvällens program och Stefan sa några väl valda ord.

– Få har väl lämnat ett så stort tv-avtryck hos den svenska folkfesten som Ingvar. Och vi minns alla med värme, alla skratt och alla upptåg som han har gett oss. Titta här!, sa Stefan i programmet och så fick tittarna se ett ihop-klipp av Ingvar i rutan.

Annons

Stefan Odelberg om känslosamma momentet

Nu berättar Stefan för Hänt hur det kändes att få äran att hylla en så välkänd profil inför flera hundra tusen tittare.

– Det blir så påtagligt på något sätt, när man jobbar i ett tv-program som har haft en programledare, som nu går bort. Det blir så väldigt påtagligt, det blir som en egen generation i Bingolotto. Precis som en mormor, en mamma och en dotter. När mormorn går bort blir det påfallande liksom att det här är på riktigt, förklarar Stefan för Hänt.

Innan programmet berättade Stefan för Hänt om hur han tror att det kommer bli, men trots den sorgliga stunden skulle han försöka hålla känslorna i styr.

– Jag vet inte om jag kommer kunna hålla tårarna borta, men jag tror att det blir känslosamt absolut. Men samtidigt blir det väldigt hedrande. Det klart att det är hedrande att stå i tv och säga till flera hundra tusen människor att det här var Ingvar. Det är en hedrande uppgift tycker jag.

FOTO: TV4

Annons