LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Stefan Holms nya karriärval ihop med partnern: ”Närmat oss varandra”

28 nov, 2022 
Daniel Sörensen
Stefan Holms nya karriär: Skriver heta kärleksnoveller med partnern Jessica Eriksson
2004 stod han högst upp på prispallen under OS i Aten.
I dag satsar den före detta höjdhopparen Stefan Holm på en helt annan typ av karriär – ihop med kärleken Jessica Eriksson.
Annons
Melwin Holm slår världsrekordBrand logo
Melwin Holm slår världsrekord

Han är en man med många strängar på sin lyra. Den före detta höjdhopparen och OS-guldmedaljören Stefan Holm, 46, har efter den aktiva karriären hunnit med att både träna sin son, höjdhoppslöftet Melwin Lycke Holm, 18, och deltagit i mängder av tv-program.

Han har bland annat vunnit två upplagor av På spåret, varit med i Mästarnas mästare, Smartare än en femteklassare, varit domare i Gäster med gester och nyligen var han med som gäst i Legomasters tillsammans med sin son. Holm är en uttalad Lego-älskare.

Dessutom har han numera en karriär som författare. Han har dels skrivit självbiografin Stefan Holm – Höjdhoppare och flera andra böcker med ordvitsar, sportquiz och legokonstruktioner. De senaste åren har han tillsammans med sin livspartner Jessica Eriksson skrivit och gett ut flera noveller ihop. Just nu arbetar de dessutom med en roman som kommer ut i vår.

Stefan Holm tillsammans med kärleken Jessica Eriksson och pappan Johnny Holm som även var Stefans tränare under karriären. Gruppen tittar på Melwin under sommarens JSM.
Stefan Holm tillsammans med kärleken Jessica Eriksson och pappan Johnny Holm som även var Stefans tränare under karriären. Gruppen tittar på Melwin under sommarens JSM.

Skriver om het romantik för kvinnor

Författarparet har under hösten släppt en ljudberättelse på Blanchestories, Skandinaviens första audioerotiska app. Blanchestories riktar sig till kvinnor som vill uppleva ”romotica”, en blandning av romantik och erotik. Holm och Erikssons serie Dessa tankar på dig släpps i sex delar.

Annons

– Det handlar om William och Alice, som av en slump möts på tunnelbanan en måndag morgon, och någonstans hittar det romantiska i det mest vardagliga, Det är en spänning i att se någon på håll och vad gör man, hur tar man kontakt och vad kan hända, säger Stefan Holm till Nya Wermlands-Tidningen.

Jessica säger att duon satsar på att slå igenom med sina berättelser som är ”lite hetare feelgood” och att avsnitten ska trappas upp och bli hetare och hetare. Hon berättar också att Blanchestories hörde av sig till henne efter att hon och Stefan suttit i TV4:s Nyhetsmorgon och berättat om sitt gemensamma projekt. Först ville de att hon skulle skriva själv, men sedermera involverades Stefan också. Han är nu den första manliga författaren som Blanchestories har anlitat.

– Skulle man utgå från vårt skrivande skriver vi inte så olika. Ofta är det svårt att ens säga vem som skrivit vad i efterhand. Vi har närmat oss varandra, säger Jessica till NWT.

Annons

Stefan Holm: ”Behöver inte skriva fram allt”

Varannat avsnitt i novellserien är skrivet ur den kvinnliga huvudpersonens perspektiv och varannat utifrån mannens. De skriver däremot allting tillsammans. Eftersom avsnitten är runt tio minuter långa är det viktigt att vara kort och kärnfull i formuleringarna, någonting som de ständigt kämpar med. Stefan Holm medger att allting inte nödvändigtvis behöver stå nerskrivet. Läsarnas och lyssnarnas egen fantasi måste få kopplas in också.

– Det kan ju också bli hetare, i läsarnas huvud, det som inte är skrivet. Man behöver inte skriva fram allt, säger han.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Henrik Isaksson/TT

Annons