LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarnas starka reaktioner efter Farmen: ”Satte igång mina kräkreflexer”

08 jan, 2024 
Linn Seipel
farmen 2024
Årets säsong av Farmen är igång – och det med råge!
Tittarna nu reagerar starkt efter incidenten i premiäravsnittet.
”Måste vara första gången i Farmens historia”, skriver en.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vem är är... med Stjärnorna på slottet-casten – var på väg att tacka nej till programmetBrand logo
Vem är är... med Stjärnorna på slottet-casten – var på väg att tacka nej till programmet

TV4-klassikern Farmen har sänt sitt för säsongen första avsnitt under söndagen, och det blev en start vissa nog sent glömmer.

Programmet går som många redan vet ut på att överleva på en självförsörjande gård, något som kommer längre och längre ifrån många svenskas verklighet.

Missödet i Farmen – råkade äta kattsand

Det blev tydligt i kvällens avsnitt i alla fall då controllern Martina Fransson, 36, läraren Anna Billberg, 58, och undersköterskan Desiré Sjögren, 49,

– Då skulle vi ju hitta råg, eller försöka få tag på råg. Och då hittade vi en säck i köket, säger Martina, i en synk i programmet.

Anna berättar vidare:

– Så jag lyfter upp för att titta och det ser absolut ut som att det skulle vara råg. Så jag smakar på det och det smakar lite spannmål och jag bjuder de andra också på det här. Så vi konstaterar att det är nog råg,

Annons

Alla som får smaka instämmer, så att Martina börjar laga en stor gröt av detta.

– Sen märkte jag direkt att det här är något konstigt. Det kändes typ som cement jag drog runt i grytan, berättar hon vidare, halvt skrattandes.

– Det här är ju för fan inte... Det här är ju kattsand, säger Anna i programmet efter att ha smakat på ”gröten”, och brister ut i skratt.

– Nej, men jag orkar inte! Säg inte att vi ätit kattsand!, säger Desiré skrattandes.

martina häller ut kattsandsgröten
Martina häller ut kattsands-gröten. Foto: TV4

Följarnas starka reaktioner: ”Första gången i Farmens historia”

Tittarna reagerade starkt på scenen, visar det sig i kommentarsfälten på TV4:s sociala medier. Vissa skrattar, andra mår illa av det – och andra ifrågasätter hur man kan göra detta misstag överhuvudtaget.

Annons

”Satte igång mina kräkreflexer”, skriver en tittare följt av en emoji som spyr.

”Åh herregud. Måste vara första gången i Farmens historia folk inte vet skillnad på kattsand och råg”, påpekar en annan.

”Alltså kan man inte koka havregrynsgröt? Det kunde jag när jag var ung. Men det brister idag bland de yngre”, utbrister en tredje.

”Förhoppningsvis var det ju inte använt, var glada för det”, skämtar en fjärde.

Anna Brolin om Farmen 2024: ”Rafflande säsong”

Programledaren Anna Brolin har innan programmets start uttalat sig om årets säsong som extra färgstark, vilket nu med kvällens premiär känns extra lovande!

– Den här säsongen har det verkligen sprakat på många sätt. Det är ett mycket härligt gäng med starka karaktärer som ska samsas och förhålla sig till 1800-tals miljön. Så det har blivit en sommar med otaliga skratt, en del bus och starka känslor av alla dess slag från gråt och förtvivlan till skratt och glädje. Eftersom det samtidigt är digital detox och mobilfritt finns ju utrymme för långa och många samtal mellan våra farmare och det är fascinerande att se hur starka vänskapsband som knyts. Tittarna kommer helt klart få ta del av en väldigt rafflande säsong på många sätt, sade hon i TV4:s pressmeddelande.

FOTO: Jakob Dahlström/TV4

Annons