Handbollslegenden Staffan Olssons barn har vuxit upp – så lever de idag

Staffan Olsson

Handbollslegenden Staffan Olsson är högaktuell i Superstars på Kanal 5. Tillsammans med hustrun Marie har han barnen Hanna och Henrik.
Men nu har barnen växt upp och flyttat hemifrån, så här lever de idag!

Staffan Olsson, 56, hade en gedigen karriär som spelare, men efter det gick han över till att stå vid sidan och coacha som tränare istället.

Under hans år som spelare har han gjort succé utomlands, främst i Tyskland, innan han 2003 återvände hem till Sverige för spel i Hammarby IF. Vid sidan av klubblaget var han även en viktig spelare för svenska herrlandslaget i handboll och på sin meritlista har han minst sagt en och annan medalj.

LÄS MER: Så lever Anders Limpars barn Jesper och Josefine idag

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Håller igång genom vattenpolo

Efter karriären som spelare började Staffan som tränare istället och mellan åren 2008-2016 var han tränare för svenska handbolls-landslaget. Men på senare tid har han börjat intressera sig allt mer för andra sporter. Han spenderar nämligen väldigt mycket tid på Eriksdalsbadet på Södermalm, där han spelar vattenpolo.

– Att spela handboll är inte roligt när man är 55. Fotboll var heller inte aktuellt. Jag ville prova något nytt, men fick leta länge innan jag hittade rätt där det fanns vuxna nybörjare, sa Staffan Olsson då till Expressen, om beslutet att börja med vattenpolo.

Staffan Olsson är 199 cm lång, vilket han beskriver inte alls har någon betydelse i vattenpolon.

– Nej, inte för mig. Tränaren vill att jag ska vara mittsexa eller center, men där får jag mycket stryk. Jag glider gärna ut på en kant, sa han då.

Det gör Staffan Olssons barn idag

Idag är Staffan fortfarande högst verksam inom handbollen och han är även föreläsare och talangutvecklare. Sedan många år tillbaka är han gift med hustrun Marie Momats Olsson, 55, som han har barnen Hanna Olsson, 30, och Henrik Olsson, 27, med.

Idag har både Hanna och Henrik flyttat hemifrån, så Staffan och Marie bor kvar själva i lägenheten i Stockholm.

Staffan Olsson, Marie Momats Olsson

Staffan och hustrun Marie.

Foto: TT

Enligt folkbokföringen bor Hanna i en lägenhet i Gnesta tillsammans med Erik Johansson. Hon verkar brinna för Afrikas barn och på hennes Facebook har hon lagt upp minnen och anekdoter från hennes resa när hon besökte barnhem i Kenya.

Hanna Olsson, Staffan Olsson

Hanna och Staffan för två år sedan.

Foto: TT

Sonen Henrik har valt att gå i sin pappas fotspår genom att satsa på handbollen. Han spelar nämligen i den franska klubben Tremblay en France, som ligger strax utanför Paris. Där bor han tillsammans med flickvännen Rebecca Norén och i höstas förnyade han sitt kontrakt, så av den detaljen att döma verkar de bli kvar där ytterligare ett tag framöver!

Henrik Olsson

Henrik är center i det franska handbollslaget.

Foto: Tremblay en France

FOTO: Hans Shimoda/TT, Karin Törnblom/TT, Hans Shimoda/TT

LÄS OCKSÅ: Idol-Ola försvann – så lever han idag

LÄS OCKSÅ: Frans försvann från rampljuset – så lever han idag