TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Spriten styr "Färjan"-Håkans liv: "Att dricka måttligt har aldrig varit min grej"

15 feb, 2015 
AvOla Brising
Han har testat både AA och antabus. Håkan Hallin har svårt att hålla sin alkoholism i schack med egna baren i Thailand.
Annons

I första avsnittet av “Realitystjärnorna på godset” på TV3 berättade Håkan Hallin, 45, som blev folkkär i dokusåpan “Färjan” och idag driver Håkans Bar i Phuket, Thailand, att han är alkoholist. På grund av sitt yrkesval som bartender har han svårt att hålla sig borta från flaskan. I tv-programmen “Färjan” och “Håkans bar” i Kanal 5 framstod han som glad och bekymmersfri, men för Hänt i Veckan förklarar Håkan:

– Jag har vetat om att det varit alldeles för mycket festande ända sedan mitten på 90-talet, men som bartender har man tillgång till alkohol dagligen. Att ta en shot Fernet eller någon öl med en gäst har ju alltid varit naturligt. Skulle man dricka som jag gör på ett kontorsjobb så skulle det kännas helt fel. I barmiljö är det ok.

Håkan är väl medveten om sina problem. Foto: IBL
Håkan är väl medveten om sina problem. Foto: IBL

Redan 2010 gick Håkan på Antabus. Trots idoga försök att hålla sig nykter är det svårt för honom på grund av att han jobbar inom restaurangbranschen:

Annons

– Jag har gått på en del AA-möten även i Phuket och ibland händer det att man inte dricker på några månader. Idag står jag inte bakom bardisken så mycket, men vissa kvällar blir det för mycket då jag känner att jag har en press från gästerna att skåla med dem. Man vill ju inte vara en tråkmåns.

Spriten styr på många sätt Håkans liv:

– Att dricka måttligt har nog aldrig varit min grej. Jag dricker för att någonting ska hända, jag dricker för att någonting händer och jag dricker för att någonting har hänt.

Kanske är det också så att hans alkoholism, i kombination med att han driver den egna baren i Thailand, gör att Håkan har svårt att få ett kärleksförhållande med en kvinna att fungera.

– Jag känner mig förbrukad, säger han i “Realitystjärnorna på godset”.

MER MÅSTELÄSNING:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons