LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Soraya Lavasani tar farväl på TV4 – beskedet väcker känslor

26 jan, 2024 
Det sker förändringar på TV4 och i höstas stod det klart att 100 medarbetare fick sparken.
Nu har avtackningen hållits för de berörda.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Soraya Lavasani om festligheterna inför julaftonBrand logo
Soraya Lavasani om festligheterna inför julafton

Soraya Lavasani, 41, har jobbat på Nyhetsmorgon i massa år och tittarna älskar hennes proffsiga jargong.

I morgonshowen blandar man alltifrån höjdpunkter för dagen till allvarligare nyhetshändelser samt intressanta intervjupersoner.

Soraya brukar sända på vardagar och oftast tillsammans med Martin Järborg, 44. Detta har dock kommit att förändras den senaste tiden och nu för tiden är parhästarna inte lika fasta som de brukade vara en gång i tiden.

Därför fick Anna Lindmarker sluta på TV4

Mellan varven i Nyhetsmorgon får vi också ta del av nyhetssändningar.

En person som jobbat på TV4-Nyheterna i många år är Anna Lindmarker, 63. Närmare bestämt har hon varit nyhetsankare på TV4 i 26 år. Men för några veckor sedan kom det tråkiga beskedet; hon slutar. Detta berodde bland annat på kanalens nedskärningar.

Annons

– Jag hade faktiskt inte tänkt det, men det är en omorganisation, vi sparar och det blir en övertalighet i programledargruppen. Då fick jag den här frågan och först tänkte jag ”nej men varför då? Aldrig i livet”. För jag älskar ju journalistik, jag älskar mitt jobb, sa Anna då och fortsatte:

– Jag är förvånad. TV4 har ändå genererat en vinst till alla ägare, dels till Bonnier och dels till Telia. Har man inte sparat de pengarna för sämre tider? Jag tycker att det är anmärkningsvärt och det gäller inte bara TV4. Även andra medier gör så.

Soraya tackar av kollegorna – säger farväl

Hennes sista sändning är nu gjord och efter 26 år på samma arbetsplats kan man definitivt säga att man gjort avtryck på kollegorna. Därför var det nu en avtackning som hölls för Anna – samt andra kollegor som också behövt lämna över stafettpinnen.

En av dem som befann sig på avtackningen var Soraya – som givetvis stått Anna nära under årens lopp eftersom de jobbat tätt ihop på Nyhetsmorgon.

”Ni blir saknade”, skriver Soraya följt av ett rött hjärta.

ANNA LINDMARKER
FOTO: INSTAGRAM

”Avtackning för ett gäng fina kollegor!”, förklarar hon vidare.

SORAYA LAVASANI
FOTO: INSTAGRAM

FOTO: TV4

Annons