Soraya Lavasani om sorgen efter mammans bortgång

Soraya Lavasani

Ungefär tio år har gått sedan TV4-profilen Soraya Lavasani förlorade sin mamma i livmodershalscancer.
Nu berättar hon om saknaden efter sin älskade mamma.
Slå på ljud

I söndags var det mors dag och som vanligt kunde man se både kända och okända personer gratulera och hylla sina mödrar. På sociala medier var det fullt med både bilder och varma texter och vissa blev även själva uppvaktade med både fina frukostar och middagar.

Men någon som inte alls kopplar dagen till glädje och presenter på samma sätt är programledaren Soraya Lavasani. Hennes mamma finns nämligen inte kvar och varje år upplever hon därför blandade känslor på den speciella dagen. Nu berättar hon om sina tankar och känslor.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Soraya Lavasani om sorgen efter mammans död: "Jag har gråtit så mycket över det"

Flera år gått sedan Sorayas mamma gick bort i livmodershalscancer, och för Hänt har hon tidigare berättat om sorgen över att hon aldrig fick träffa sina barnbarn.

– Hon blev sjuk tio år innan hon gick bort och opererades då, allt blev bra och livet rullade på. Vi trodde att hon var frisk och gick vidare med våra liv. Och så hittade man en stor tumör inne vid slidväggen och hon cellgiftades men det gick inte. Det var ångest, hon gick igenom två år av tuffa behandlingar innan hon lades in på hospice där hon gick bort efter tre veckor, sa hon då innan hon fortsatte:

– Jag saknar henne så mycket, speciellt nu när jag är gravid. Hade velat fråga henne om saker, hur man kan må, få dela det här med henne och jag har gråtit så mycket över det, att hon aldrig kommer att få träffa sitt barnbarn.

Soraya om saknaden efter sin mamma

Men Soraya är inte den enda som bär på denna sorg. I ett inlägg på Instagram sträcker hon nu ut sin hand till de som är i samma situation.

”Mors dag... Sen min mamma dog i cancer har jag alltid haft ambivalenta känslor kring den här dagen. Saknaden är alltid stor men den känns lite extra på en dag som får mig att känna att alla andras mammor finns kvar utom min. Vet förstås att det inte är sant men känsla och förnuft talar inte alltid samma språk. Så idag vill jag skicka en extra stor kram till alla ni som saknar er mamma lite extra just idag”, skriver hon.

Och i kommentarsfältet är det många som känner igen sig i hennes ord.

”Fint skrivet. Jag har tyvärr ingen kontakt med min mamma, så har ingen att fira heller. Känner också lite olust över denna dag”, skriver bland annat en person.

”Jag förstår din känsla. Själv förlorade jag min mamma i hjärtinfarkt. Hon blev 48 år. Det har gått 35 år och saknaden har inte blivit mindre”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Sanna Nielsen väntar barn med Joakim Ramsell – berättar om lyckan

LÄS OCKSÅ: Christer Sjögrens fina gest – skrev brev till hyresgäst på äldreboende

SENASTE NYTT!