Sofie, 21, överlevde Utöya – nu är hon med i Paradise Hotel

Sofie Nilsen överlevde Anders Breivik massaker på Utöya. Nu är hon med i Paradise Hotel Norge.

Den 22 juli 2011. Ett datum Sofie Nilsen, 21, aldrig kommer att glömma. Hon befann sig då på ön Utöya med sina vänner, och det var då Anders Breivik kom till ön och dödade 69 personer.

– Det började med att vi hörde skott och så fick vi höra att det var en polisman som sköt. Vi gick in i huset. Men jag ville inte gå in dit för jag hade nyss fått höra om bomben i Oslo, och jag tänkte att det var det dummaste man kunde göra – att gå in i ett hus. Skott låter väldigt annorlunda i verkligheten än vad man det gör på film, berättar Sofie och fortsätter:

– Jag vill absolut säga att upplevelsen har gjort mig starkare. Utöya förde med sig väldigt mycket ont för väldigt många, så jag önskar självklart att det aldrig hade hänt. Men att gå igenom något sånt här har också gjort mig till den jag är idag. Jag var tvungen att bli vuxen fort. Det var väldigt tufft, säger hon.

Sofie längst upp i mitten, med övriga Paradise Hotel deltagare.

Idag jobbar Sofie i hemtjänsten och anmälde sig till Paradise Hotel för upplevelsen.

– Vi är ett fint gäng, men vi kommer säkert vilja halshugga varandra efteråt. Det är många starka personligheter, så det kanske bli utmanande, säger hon.

Norska Paradise Hotel har premiär den 13 mars.

LÄS OCKSÅ: ”Paradise hotel”-deltagaren väntar barn: ”Helt magiskt”

Foto: Kine Falch

SENASTE NYTT!