Sofias Änglar ikväll – Tim dog av penicillin

Emma förlorade sitt livs kärlek Tim i en till synes ofarlig infektion. Antibiotikaallergin satte inte vara stop för deras familjelycka. Tim hade stora drömmar på att renovera klart sitt barndomshem. När han plötslig dog, stod Emma kvar där ensam med tre barn och ett påbörjat renoveringsprojekt.

När Emma är 17 år träffar hon sitt livs kärlek, Tim. Kärleken växer sig starkare för varje år och 15 år senare har de tre barn, hus och stora drömmar om framtiden. Men där sätter ödet plötsligt stopp för familjelyckan. I kvällens avsnitt av Sofias Änglar på Kanal 5, får ensamstående Emma, 33, besök av Sofia Wistam och hennes kollegor Mattias Särnholm och Johnnie Krigström.

sofias-gifta

Emma träffade Tim när hon endast var 17 år gammal.

Där berättar Emma om den ödesdigra dagen som förändrade hela hennes liv.

– Förra sommaren fick Tim en talgcysta, han har haft det förut så det var inget konstigt utan bara en rutinoperation.

Tim som då får penicillin utskrivet reagerar kraftigt på medicinen och drabbas genast av biverkningar.

– Han blev jättesvullen och fick nässelutslag över hela kroppen, sen började han kräkas och svimmade av och blev helt borta.

Med ilfart fick Tim köras med ambulans till sjukhuset.

– Vi, eller jag, förstod inte hur illa det var, jag levde på hoppet, säger Emma gråtandes i programmet.

sofias-emma-ledsen

Tims död kom plötsligt.

Läkarens besked kom som en chock. Det fanns ingen räddning för Tim.

– Han kommer inte att klara sig, sa de till mig.

Det syns tydligt att Emma fortfarande befinner sig i djup sorg.

– Då andades han fortfarande, sen så helt plötsligt så slutade han. Det var som om hela världen bara föll, säger Emma som mest smärtas över att Tim inte får se sina tre barn Filippa, 11 Alvin, 8, och Theodor, 3, växa upp.

sofias-grav

En till synes ofarlig infektion blev Tims plötsliga död. bakom sig lämnade han hustru, barn och ett påbörjat renoveringsprojekt som har stått still sedan han avled.

Sedan den dagen har livet i stort sett stått stilla hemma i villan på Vendelsö, söder om Stockholm.

Familjens största stöd har varit svärmor Birgitta.

– Ett tag var barnen rädda att lämna henne ur synhåll i rädsla för att även hon skulle försvinna, säger hon om barnbarnens rädsla.

De har i stort sett övergivit sina rum på övervåningen och vägrar sova ensamma.

– Jag lever för mina barn och jag vet att Tim finns här runt oss och han skulle inte vilja att vi ska sluta leva och jag måste se till att våra barn har en trygg framtid och har det bra.

sofias-familjen-2

Livet som ensamstående har varit tufft för Emma.

Därför tackade Emma ja till att medverka i programmet och dela med sig av sin historia. Familjen hade just flyttat in i huset som är Tims barndomshem och påbörjat renoveringsarbetet när det tragiska hände.

– När Tims pappa gick bort tog vi över huset.

sofias-villan

När Tims pappa gick bort flyttade de in i Tims barndomshem med stora renoveringsdrömmar. Arbetet som påbörjades har ståtts still efter Tims död.

Villan som byggdes på 70-talet var i stort renoveringsbehov blev deras livsprojekt. Men Tim hann inte uppfylla sina renoveringsdrömmar. Den till synes ofarliga infektionen satte stop. Det påbörjade arbetet har dagligen påmint om Tims plötsliga död. Emma har varken haft kraft eller tid att ta tag i det.

– Vi vill ju bo här, det är ju barnens och Tim sitter i väggarna. Jag är nog mest arg, att man är ensam nu och att man ska ta allting själv och för han skull att han inte ska få vara med sina barn. Jag saknar honom jätte mycket, saknar hans närhet.

sofias-tim-semester

Även om Tim inte längre finns kvar i livet lever han kvar i husets väggar. På övervåningen pryds nu en vägg med bilder på Tim och familjens allra lyckligaste minnen.

Även om det inte går att laga det som är mest trasigt, Tims död, tar sig Sofias Änglar an projektet och avslutar det Tim påbörjade.

En vecka senare, när Emma och barnen får se hantverkarnas slutgiltiga resultat är lyckan obeskrivlig.

sofias-alvin

Alvin blev överlycklig nä’r han fick se sitt nya rum.

Alvin som önskade sig ett ”Rymd-rum” blir helt tagen när han får se sin nya, alldeles egna borg. Över sängen pryder en astronaut väggen. Albin frågar vad han heter och får till svar att han får bestämma namnet själv. Alvin tvekar inte en sekund:

– Den heter Sofias änglar. Jag vill bo här, säger han förtjust. Jag blir inte rädd när jag ska sova.

sofias-birgitta-emma

Svärmor Birgitta var den som tipsade programmet om Emmas öde.

För Hänt berättar Emma om hur livet har förändrats sedan de fick besök av tv-programmet. Den största lyckan, både för henne och för barnen, är att de nu sover i sina egna rum.

– Redan första natten sov barnen i sina sängar och har gjort det sedan dess. Nu kan jag fokusera mer på annat, även om sorgen fortfarande alltid finns kvar.

Kvällens avsnitt av Sofias Änglar sänds på Kanal 5 klockan 20.00.

LÄS OCKSÅ: Sofia Wistams lillebror får hjälp i ”Sofias Änglar”

Foto: Kanal5