Sofia Wistams oro för sönerna Texas och Lennox – efter nya skolbeslutet

Sofia Wistam

Foto: TT

Sofia Wistam ställer sig skeptisk till att sönerna Lennox och Texas ska hemundervisas under pandemin.
Nu berättar hon om oron gällande beslutet.
– Jag är tveksam, säger Sofia i Wahlgren & Wistam.
Slå på ljud

Programledaren Sofia Wistam, 53, är mamma till fyra barn – tre söner och en dotter. Äldsta sonen Kid Eriksson, 29, är det enda av barnen som ständigt syns i rampljuset, han är idag en del av musikgruppen Tjuvjakt. Kid fick Sofia tillsammans med ex-maken Thomas ”Orup” Eriksson, 61.

Efter uppbrottet fann Sofia kärleken i Anders Rahm som hon fick sin enda dotter med, Sindy, 20. Men även denna relation fick sig ett slut. År 2001 fann Sofia däremot kärleken i sin nuvarande man Magnus Wistam och paret har tillsammans sönerna Texas Wistam, 16, och Lennox Wistam, 14.

Sofia Wistams oro över att sönernas skolor stänger ned

I podcasten Wahlgren & Wistam delar Sofia och Pernilla Wahlgren, 52, med sig av glimtar från sina privatliv. I ett nytt avsnitt berättar nu Sofia om den oro hon känner kring ett nytt beslut som fattats för sönerna.

– Vi har fått ett besked, du och jag. Vi har ju barn i skolåldern, säger Sofia innan Pernilla flikar in.

– De har stängt ner skolorna i hela Stockholms kommun, säger Pernilla.

LÄS MER: Pernilla Wahlgren avslöjar sonen Oliver Ingrossos pengakris under corona

Om det är exakt den info som gäller visar sig podcast-kollegorna vara osäkra på, men Sofia är uppenbarligen tveksam till hemundervisning.

– Jag vet inte men Texas, min 16-åring, har pluggat hemma hela den här veckan. Han går i gymnasiet så först stängde de gymnasiet eller sa stängde, de ska ha hemskolning. Men jag kan ju då säga som har tittat nära hur det här fungerar att första dagarna satt han där vid skrivbordet sen så helt plötsligt var man i pyjamas, närmare och närmare sängen. Och helt plötsligt så låg han i sängen med datorn och lyssnade på något föredrag. Han hävdar att han tar in informationen lika bra fast än att han ligger i sängen under täcket, jag är tveksam, säger Sofia och fortsätter:

– Eller så har jag fel men det känns som att pluggandet, det blir ju inte samma finess och det vet ju alla. Det vet lärarna också men det här är en så extrem situation så det finns ju inget val, jag förstår ju varför de gör det, det är inte det. Men nu då när våra yngre också ska vara hemma, det blir en utmaning. Jag tror att man måste vara hemma nästan och sitta bredvid och kolla att det går rätt till. Man får ha rast när det är rast, se till att ämnena följts.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Pernilla Wahlgren om oväntade reaktionen från sonen Theo

Pernilla håller med om att det blir en utmaning att få till hemskolningen för sonen Theo Wahlgren, 13.

– Jag trodde att Theo skulle vara glad men han bara nej, fan va tråkigt med hemundervisning. Jag tror att han förstår också att det blir jobbigare än att sitta i skolan i grupp och koncentrera sig med en lärare, säger Pernilla.

Inte nog med att få till undervisningen så känner Sofia även att det kommer bli tufft för sönerna att inte träffa sina vänner.

– Hela det sociala också, att träffas och prata på rasterna, äta i skolmatsalen. Allt sånt där.

LÄS OCKSÅ: Därför kommer inte Laila Bagge att fira jul med sönerna Kit och Liam

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrossos följares oro – frågorna om Phillipe

SENASTE NYTT!