LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sofia Wistams lyxvilla såld – makalösa miljonvinsten

12 maj, 2024 
Maria Broberg
Sofia Wistam och maken Magnus Wistam har försökt sälja sitt hus under lång tid.
Nu kan vi äntligen rapportera att villan på Lidingö är såld!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Wistams hyllning till Irma LehtosaloBrand logo
Sofia Wistams hyllning till Irma Lehtosalo

Sofia Wistam, 57, och maken Magnus Wistam har försökt att sälja sitt hus sedan förra sommaren.

Anledningen bakom husförsäljningen är för att Sofia och Magnus kände att huset hade blivit för stort för bara dem två, och att de längtade efter ett liv i lägenhet.

– Vi har fått två barn i det här huset, så det är både lite nostalgi men också lite pirrigt om det skulle bli en ny fas inne i stan, berättade Sofia i hennes podd med Pernilla Wahlgren.

Nu, efter många månader av en svår marknad, kan vi äntligen rapportera att lyxvillan såldes här i slutet av april och att paret Wistam gjort en miljonvinst på försäljningen!

Sofia Wistams miljonvinst – så mycket kostade huset

I nästan 20 år Sofia Wistam och Magnus bott i sin villa på Lidingö i Stockholm. Huset är 229 kvadratmeter stort med nio rum och en stor tomt, och när paret köpte huset 2006 fick de betala omkring 7,5 miljoner för det.

Nu är lyxvillan såld och enligt Booli.se landade det sista budet på hela 26 miljoner kronor! Så försäljningen blev sannerligen en miljonaffär för paret Wistam.

Annons

Exakt vad det slutgiltiga försäljningspriset blev för villan är dock oklar. Men eftersom det sista budet oftast är samma, eller ungefär samma, som försäljningspriset kan man anta att Wistams hus såldes för cirka 26 miljoner kronor.

Lidingönyheter rapporterar även att Sofia Wistams hus blev den näst dyraste villan som såldes på Lidingö under april månad i år.

Sofia Wistam har köpt lägenhet – berättar om flytten

I slutet av mars berättade Sofia i sin podd Wahlgren & Wistam att hon hade lagt ett bud på en lägenhet, helt utan Magnus för att han befann sig på en skidresa i Alperna.

– Jag har ringt honom så många gånger och det budas på huset, det budas på lägenheten och vi pratar ju miljoner hit och dit. Jag hade ingen att bolla med men till slut så bara "nej, nu får han skylla sig själv den här mannen, jag vet att han gillar lägenheten" och så vann vi budgivningen på den.

Annons

Att flytta från huset som man bott i nästan 20 år är förstås ett stort steg. Men enligt Sofia ser hon fram emot att lämna Lidingö bakom sig för ett nytt liv i stan.

– Jag ser framför mig att vi ska renovera lägenheten och den är inte jättestor, utan ett och ett halvt barn får väl plats för de är på väg ut sakta men säkert. Det är en lägenhet som jag och Magnus kommer kunna bo i länge, säger hon i podden och tillägger:

– Det jag känner med huset, det är ett fantastiskt hus, men det är dags för en ny barnfamilj och låta deras barn växa upp här och gå till skolan och leka i trädgården. Jag är liksom klar med det här, så det är skönt. Men det är väldigt väldigt läskigt och jag är lite yr i huvudet av allt som har hänt.

FOTO: TT

Annons