TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sofia Wistam om tuffa parterapin med maken: "Fruktansvärt ont"

31 okt, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Sofia Wistams senaste parterapi med maken Magnus gjorde ont på mer än ett sätt. Nu berättar tv-profilen om den tuffa stunden. – Jag kom ut som ett vrak, säger hon.
Annons

Sofia Wistam, 50, och maken Magnus Wistam, 48, har under ett par månader gått i parterapi tillsammans. I sin podcast ”Wahlgren och Wistam”, som hon har tillsammans med kollegan Pernilla Wahlgren, 49, berättar hon att de inte har någon äktenskapskris, men att de vill göra det för att kunna förbättra sin relation ännu mer.

Men terapin är inte direkt enkel. I podcasten berättar Sofia Wistam nu att det senaste terapibesöket var minst sagt tufft för henne och att hon kom ut gråtande efteråt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det började med att jag vaknade med sprängande migränhuvudvärk, vilket jag inte har haft på många år. Det var som en spik i hjärnan. Och Magnus sa direkt på morgonen att “glömt inte bort att vi har familjeterapi om en timme”. Senast i helgen, när vi var på en middag och alla skulle säga vad det bästa i deras liv var just nu, så sa Magnus att “jag är så glad för att vi går i familjeterapi”, så jag förstår ju att det är viktigt för honom. Så jag bet ihop och vinglade ut till bilen, säger Sofia Wistam i podcasten.

Annons

Men när de kommit fram till terapin och parkerat bilen trots den sprängande huvudvärlden, så mötte Sofia Wistam nästa motgång. Hon sprang runt bilen och slog smalbenet rakt i bilens dragkrok och skrek rakt ut av smärtan.

– Det gjorde så fruktansvärt ont och det kom så mycket könsord, jag kunde inte stoppa dem. Och när vi kommer in hos parterapeuten slår jag dessutom tån i en tavla hon hade på golvet. Jag har ju solglasögon på mig för jag har migrän. Allt gör så fysiskt ont och så säger terapeuten att “idag ska vi ha en lite tuffare session, vi ska prata barndom”. Och det resulterade i att det gjorde ont inuti också. Så jag hade ont inuti, utanpå, jag hade ont överallt, säger Sofia Wistam i podcasten och fortsätter:

– När jag kom ut hade jag huvudvärk, blå tå, blått smalben och jag hade dessutom gråtit på terapin. Jag kom ut som ett vrak.

Men trots den misslyckade terapistunden och all smärta det åsamkade henne, så tror Sofia Wistam trots allt att parterapin är bra för henne och maken Magnus.

– I ärlighetens namn så har vi ju ingen kris, men Magnus vill att vårt förhållande ska bli ännu bättre och att vi ska förstå varandra ännu bättre. Jag har lite svårt för det, jag har svårt att sitta still och koncentrera mig, men summa summaren är det nog bra, tror jag. Men det är jobbigt, säger hon.

Foto: IBL

Annons