Sofia Wistam om kampen under Den stora hälsoresan

Sofia Wistam.

Sofia Wistam följer träningsprogrammet 16 weeks of hell då hon medverkar i Den stora hälsoresan.
Nu avslöjar hon kampen bakom kulisserna – som tittarna inte får se.
– Deppigt, säger hon i podcasten Wahlgren&Wistam.

Tv-profilen Sofia Wistam är aktuell i den nya säsongen av Den stora hälsoresan tillsammans med Kalle Moraeus, Viktor Frisk, Magnus Wislander, Marika Carlsson och Patrick Ekwall på Discovery+.

I programmet får tittarna följa kändisarna när de ska komma i form genom att genomgå det strikta träningskonceptet 16 weeks of hell, tillsammans med den personlige tränaren Tony Andersson.

I senaste avsnittet av podcasten Wahlgren & Wistam berättar Sofia att hon har kommit en bit på vägen men att det varit oerhört kämpigt.

– Jag kan säga att när jag väl är på gymmet tycker jag det är rätt kul. Jag tycker att det är kul att se att jag har fått muskler här och var, i axlar och armar. Jag tittar mig i spegeln och tänker ”shit Sofia du jobbar bra”. Men vägen dit, från soffan till gymmet, det är att bestiga Mount Everest. Jag har ingen lust att ta mig dit. När jag väl är där, helt okej, säger hon.

Vilar en dag i veckan i Den stora hälsoresan

Sofia berättar vidare att de tränar fem dagar för att sedan vila en dag.

– Jag ska verkligen kämpa att det inte ska vara någon slags jojo-grej det här. Och det är så lång tid, det här är ju flera månader som jag håller på och bara matar in ett nytt beteende.

Strikt diet med 16 weeks of hell

Deltagarna går på en strikt diet vilket gör att Sofia inte kan äta vad som helst och får äta annat än vad maken Magnus Wistam får äta till middag.

– Det är verkligen, verkligen inte banta jag vill göra nu, jag behöver inte gå ner ett hekto mer. Men muskler, och att man känner att kläderna sitter på ett annat sätt, det är jäkligt härligt, fortsätter hon.

Att inte få äta det hon vill tar emot.

– Det är så jäkla deppigt, säger hon i podcasten.

LÄS OCKSÅ: Det gör Maria Forsblom efter splittringen med Martin Järborg

LÄS OCKSÅ: Tittarnas starka reaktion efter Sorayas och Anders ord om GW