ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sofia Geites stora lycka med Maria Forsblom – okända förflutna: ”13 år”

23 sep, 2023 
Sofia Geite och Maria forsblom
Sofia Geite och Maria Forsblom har känt varandra i många år.
Nu berättar Nyhetsmorgon-profilerna om lyckan över sin relation.
– Det tror jag inte att vi hade trott för 13 år sedan, säger Sofia till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Geite om relationen till TV4-kollegornaBrand logo
Sofia Geite om relationen till TV4-kollegorna

Sofia Geite, 41, är en av de ordinarie programledarna i Nyhetsmorgon. Numera ser vi henne varje fredag tillsammans med Steffo Törnquist, 67. Men Sofia kan även hoppa in under andra dagar och då sända med andra av sina Nyhetsmorgon-kollegor.

Nyligen fick vi dock se henne i rutan tillsammans med Maria Forsblom, 37, då de fick i uppdrag att sända tillsammans. Maria och Sofia får ofta höra att de är lika till utseendet något som de tidigare kommenterat.

– Jag kan förstå det för att vi har liknande hårdfärg, liknade ålder men så fort vi öppnar munnen så är det ju två olika dialekter och rösten är ganska olika. Men det är klart att jag är mer lik henne än andra på Nyhetsmorgon, har Maria sagt till Hänt.

Annons

Sofia Geite om sin relation med Maria Forsblom – stora lyckan

I en ny intervju med Hänt berättar nu Sofia om lyckan över att få sända programmet med Maria, deras relation går nämligen långt tillbaka.

– Maria Forsblom är en nära vän och nu fick vi sända två sändningar ihop, måndag och tisdag. Så mycket har vi nog inte umgåtts på de senaste fem åren, säger Sofia till Hänt och påpekar att det är svårt att hitta tid i vardagen, säger Sofia och fortsätter:

– Det var jätteroligt, vi har känt varandra sedan 2010 när vi båda var ganska färska och betydligt yngre i branschen. Vi båda jobbade på lokaltv då, så vi har följt med varandra längs vägen och därför är det lite extra kul också att på något sätt mötas nu, 13 år senare och få sända samma program. Det tror jag inte att vi hade trott för 13 år sedan att vi skulle stå där.

Sofia Geite om privata relationen till kollegorna utanför Nyhetsmorgon

Att flera av Sofias kollegor även är hennes vänner menar hon gör det lättare att kliva upp på morgonen.

Annons

– Det är stöttande måste jag säga, det är ett ganska lite skrov, vi är ju inte så många programledare för Nyhetsmorgon och att några av de, eller alla egentligen är ens vänner som man kan bolla med, älta med och gå igenom saker med. Det är jättefint.

Du och Maria umgås även mycket privat?

– Vi hörs privat och ses när vi kan privat men hon har två barn och jag har två barn och bonusbarn så livet rullar på utöver sändningarna också. Vi sänder ju ofta parallelt, det är sällan vi sänder ihop vilket gör att när hon är ledig kanske jag jobbar. Så vi hinner inte umgås så mycket som vi kanske hade önskat.

FOTO: TV4/Instagram

Annons