Sofia Geite stoppas från Nyhetsmorgon – maken Johan drabbad av corona

Sofia Geite och maken Johan

Nyhetsmorgon-profilen Sofia Geites make Johan Edlund har testats positiv för covid19.
Nu berättar TV4 hur detta hanteras i produktionen av det populära morgonprogrammet.

Sofia Geite, 37, är ett välkänt ansikte för TV4-tittarna, hon har nämligen varit programledare för både Nyhetsmorgon och Efter fem. Sofia har jobbat på kanalen i flera år och det är tack vare denna arbetsplats som hon träffade sin make Johan Edlund, 49. Johan arbetar som journalist på TV4 och var tidigare tillsammans med Jessica Almenäs, 44, som Sofia har en god relation till idag.

Sofia och Johan gifte sig i S:t Laurentii kyrka i Söderköping 2018. Det blev ett kändistätt bröllop och kärleken sprudlade.

– Det var ett magiskt ögonblick att få gifta sig med sitt livs kärlek. Spänt och nervöst, men underbart. Det kom tårar. Och att få dela det med sina vänner var obeskrivligt, sa Johan Edlund då till Expressen.

När Sofia inte syns i Nyhetsmorgon tillbringar hon gärna tid med familjen. Tillsammans med Johan har hon två döttrar – Elsa och Ester. Johan har även sonen Jack från den tidigare relationen med Jessica.

På sociala medier delar Sofia glatt med sig av uppdateringar gällande både familjelivet och jobblivet. Det blir en härlig mix av både det ena och det andra.

Likheten med Maria Forsblom

Sedan Sofia börjat synas i Nyhetsmorgon har det uppstått en förvirring bland tittarna. Många menar nämligen att Sofia och Maria Forsblom är väldigt lika varandra och även trott att duon är systrar. Men de är inte släkt på något sätt, utan bara väldigt goda vänner samt kollegor. Maria har tidigare berättat för Hänt vad hon tycker om tittarnas spaning.

– Nej, jag tycker inte att vi är jättelika. Men jag kan förstå att andra tycker det. För att vi har ju liknande färger i håret och sådär. Man kan ju sitt eget utseende utan och innan. Jag tycker inte ens att jag är lik mina syskon, för att man känner sig själv så väl. Men jag kan förstå liknelsen, sa då Maria till Hänt.

Sofia Geite stoppas från Nyhetsmorgon

Sofia har blivit en populär profil i kanalens morgonprogram men nu ser det ut som att TV4-tittarna inte kommer att få se henne på ett tag.

Under tisdagkvällen delade maken Johan med sig av ett positivt testsvar för corona i ett inlägg på Facebook. Nu berättar TV4 hur detta kommer att påverka Sofias arbete i Nyhetsmorgon samt hur hon mår i dagsläget.

”Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Sofia är hemma i familjekarantän men mår bra”, skriver Mia-Li Hallengren i ett meddelade till Hänt.

Sofia Geite kommer alltså inte att medverka i Nyhetsmorgon inom den närmsta tiden, men vi hoppas att hon snart är tillbaka!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS OCKSÅ: Sofia Geite om relationen till Johan Edlunds ex Almenäs