LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sofia Geites sorg efter familjemedlemmens död – kollegornas stöd

07 maj, 2022 
AvFelicia Hovryd
Sofia Geite
Sofia Geite är ett välbekant ansikte då hon är en av programledarna i Nyhetsmorgon. Nu öppnar hon upp om sorgen efter familjemedlemmens död.
– Liten stund på jorden, skriver Sofia.
Annons
Sofia Geite om relationen till TV4-kollegornaBrand logo
Sofia Geite om relationen till TV4-kollegorna

Det är många som startar dagen med det populära morgonprogrammet Nyhetsmorgon och det är inte konstigt att det har resulterat i ett helt gäng folkkära programledare. Från början leddes programmet av inga mindre än Bengt Magnusson och Malou Von Sivers, men idag ser uppställningen programledare lite annorlunda ut.

Idag möts man istället av en hel rad med olika profiler så som Maria Forsblom, Martin Järborg, Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist, Soraya Lavasani och Sofia Geite.

Sofia om framtiden i Nyhetsmorgon – nya beskedet

Genom åren har Sofia kommit att bli en stor favorit hos TV4-tittarna, men hur ser hennes framtid ut i programmet? När Hänt träffar Maria på Kolmården passar vi på att fråga henne.

Annons

– Det är jättekul! Jag hoppas på att få fortsätta. Det ligger inte riktigt hos mig att få bestämma det. Men jag håller tummarna, säger hon då.

Hon berättar hon också om relationen till de andra kollegorna.

– Jag har jobbat på TV4 i 14 år varav några år på Nyhetsmorgon, så det är några av ens bästa vänner varvat med kollegor som man har olika relationer med. Men alla är toppen! Det är verkligen som en stor familj. Det låter som en klyscha men det är det. Det är en ynnest faktiskt, säger hon innan hon ger en liten extra hyllning till sin parhäst Steffo:

– Och Steffo, som jag tycker är fantastisk!

Programledarens fina ord om familjemedlemmens bortgång

Nu öppna Sofia upp om sorgen efter att henne farmor gick bort ifjol. På Instagram skriver programledaren en fin och känslosam hyllning till sin farmor Ulla:

Annons

”Farmor. Ett år sedan hon somnade in. Saknar de där telefonsamtalen, kloka orden, varma kramarna och den orimliga stoltheten över allt man som barnbarn tog sig för.Tacksam för allt hon fick uppleva och allt vi fick uppleva med henne.93,5 år är ett långt liv. Och samtidigt en så liten, liten stund på jorden.”

I kommentarsfältet får hon stöttning från följare och kollegor.

”Kram”, skriver programledarkollegan Soraya Lavasani.

”Gud börjar storböla av filmen, vilken kärlek ni hade. Påminner så mycket om den jag hade till min farfar. Så fint att se dig på Kolmården häromdagen, du känns som en sån varm och genomgo person. Stor kram och tack för en glädjetår på morgonkvisten”, skriver Elaine Eksvärd som brukar medverka i Nyhetsmorgon.

FOTO: TV4, Ola Axman/TT

Annons